Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 23, 2013

Diabetul la copil

Publicat pe 23 iul. 2013 at 8:55pm

Diabetul este o maladie care îl obligă pe copil, apoi pe viitorul adult, să urmeze toată viaţa un trata­ment pentru a evita complicaţiile.

Diabetul este adeseori eredi­tar: în jur de 6% din copiii care au un părinte diabetic riscă să moştenească boala. Dar şi alţi factori, precum o infecţie virală a pancreasu­lui, pot fi la originea ma­ladiei.

CAUZE

Diabetul la copil, cu forma cea mai obişnuită, diabetul zaharat, se manifestă când concentraţia de glucoză depăşeşte 1,40 g la litrul de sânge: este ceea ce se numeşte hiperglicemie. Tulburarea este legată de o proastă funcţionare a pancreasului care nu mai produce insulina. Acest hormon are un rol foarte important pentru orga­nism, de vreme…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Bauturile dietetice, mai periculoase decat cele cu zahar

Publicat pe 23 iul. 2013 at 5:00am

Multe persoane prefera sa consume bauturi dietetice deoarece ele nu contin zahar, insa un nou studiu recent indica faptul ca acestea pot avea o influenta negativa asupra metabolismului, afectand modul in care corpul proceseaza zaharul.

Articolul care descrie aceasta cercetare a aparut in revista „Trends in Endocrinology and Metabolism„.

Bauturi dietetice cu efecte negative asupra sanatatii

Cercetatorii au constatat ca bauturile care contin indulcitori artificiali au aceleasi efecte negative precum sucul care contine zahar, insa pe termen lung ele se pot dovedi mai daunatoare pentru corpul uman, scrie Fox News.

Specialistii au observat…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,