Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie, 2013

Cum ajutam nasterea – I

Publicat pe 30 iun. 2013 at 9:41pm
EPIZIOTOMIE, FORCEPS

Dacă eforturile făcute de mamă pentru aducerea pe lume a copilului sunt insuficiente, este necesar ca travaliul să fie susţinut, ajutat, pentru a preveni eventuale complicaţii.

Când copilul nu reuşeşte să-şi scoată singur capul şi când există riscul de ruptură de perineu, atunci, medicul intervine. Există diverse tehnici care îi pot ajuta şi pe copil, şi pe mamă, aceasta din urmă reuşind, în sfârşit, să nască.

EPIZIOTOMIA

Epiziotomia, practicată auto­mat atunci când medicul a recurs la forceps sau când trebuie să extragă foarte repede un copil care suferă,evită la timp, după unii, eventualele probleme de in­continenţă urinară.

Este o intervenţie chirurgica­lă aproape…

Care sunt cele mai bune diete din lume

Publicat pe 30 iun. 2013 at 5:00am

Se stie ca speranta de viata a japonezilor din insula Okinawa este printre cele mai ridicate din lume. Acestia au un regim de viata exemplar, care ii mentine in forma si le garanteaza sanatate si o viata lunga. Secretul lor? O alimentatie echilibrata bazata pe obiceiurile culinare ancestrale. Exista sase diete despre care nutritionistii sustin ca sunt cele mai eficiente diete din lume.

Aici intra dieta Okinawa, dieta mediteraneana, dieta scandinavadieta ecuadoriana a locuitorilor din valea Vilcabamba, dieta caucaziana din Abhazia si dieta Neera -…

Care sunt alimentele care detoxifica corpul uman

Publicat pe 29 iun. 2013 at 5:00am

In natura exista din abundenta asa-numitele alimente de detoxifiere, pe care le putem folosi pentru a ne curata organismul.

Alimente detoxifiere – Fructele si legumele

Fructele si legumele, care se gasesc din belsug pe tarabele din piete, sunt cel mai bun exemplu, pentru ca au in compozitia lor o mare cantitate de apa, dar nu orice fel de apa, ci una speciala, pura, bogata in vitamine si saruri minerale.

Alimente detoxifiere – Lamaia

Lamaia este bogata in vitamina C, benefica pentru piele, dar si pentru intarirea sistemului imunitar. Lamaia nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa….

Care sunt miturile false ale dietei fara gluten

Publicat pe 28 iun. 2013 at 5:00am

Dieta fara gluten reprezinta o solutie pentru persoanele care au intoleranta la gluten, dar si pentru cei care, din diferite alte motive, vor sa evite consumul de gluten.

Glutenul se gaseste in grau, secara si orz si in cazul celor care nu pot digera si asimila aceasta molecula, acesta poate provoca o reactie autoimuna.

In aceasta categorie se afla doar 1% din populatie dar, in cazul lor, glutenul este o adevarata otrava. Care sunt miturile si adevarul despre dieta fara gluten, potrivit Shine Food.

Dieta fara gluten este sanatoasa?

Alimentele fara gluten sunt sanatoase….

Atentie la marca pilulelor anticonceptionale pe care le folositi!

Publicat pe 27 iun. 2013 at 7:00am

Multe femei folosesc pilule anticonceptionale, insa ceva este sigur: este necesar ca la momentul achizitionarii sa va informati despre provenienta acestora. Cel putin 23 de femei din Canada care luau anticonceptionale Yaz si Yasmin, care sunt prezente si pe piata din Romania, au murit, decesele avand legatura cu pilulele, au anuntat autoritatile canadiene.

Cea mai tanara dintre victime avea numai 14 ani, jumatate dintre acestea avand sub 26 de ani.

Expertii spun ca nu mai putin de 600 de reactii adverse ale pastilelor anticonceptionale produse de Bayer au fost raportate din 2007 pana in prezent, 333 de femei…