Ai fost racit(a)? Iata cum depasesti mai repede perioada de convalescenta0 Comments

Publicat in:
Etichete: convalescenta, răceală, stare, Tratament

Daca nu aveti pofta de mancare, sunteti mai tot timpul obositi si va simtiti slabiti, atunci trebuie sa stiti ca acestea sunt cateva din starile care indica aparitia unei afectiuni.

Multe persoane sunt mai vulnerabile in convalescenta, atat fizic, cat si psihic, asa ca trebuie sa se hraneasca cu mai multe vitamine si cu minerale. Care2.com scrie ca pe langa dieta care este necesar sa includa toate grupele de nutrienti, putem sa incercam diverse remedii din plante, care s-au dovedit eficiente in convalescenta.

Convalescenta

Convalescenta

Catina in convalescenta

Expertii in nutritie sustin ca unul dintre acestea este catina, pe care o poti consuma sub forma de suc, in jur de 100 ml de doua ori pe zi, care se va consuma pana la ora 14.00.

Catina se mai poate folosi sub forma de infuzie, respectiv o lingurita de fructe la 250 ml de apa clocotita. In acest caz, se va bea sub forma a doua cani pe zi, timp de 20 de zile sau sub forma de sirop. In cazul siropului, copiii vor trebui sa consume 2 lingurite/zi, iar adulti, doua linguri/zi, pana la ora 14.00.

Macesele in convalescenta

Daca va fi slabit din cauza unei afectiuni, corpul va avea nevoie de intaritori iar printre acestia se afla si macesele. Acestea sunt fructe cu un continut bogat de vitamina C si de betacaroten, substante care ajuta imunitatea.

Pentru a va spori imunitatea va trebui sa faceti o cura cu macese timp de 3 saptamani, sa beti in fiecare zi cate 2 cani cu infuzie de macese, care sa fie pregatita dintr-o lingurita de fructe la 250 ml de apa clocotita.

Scorusul de munte

Si scorusul de munte va poate reda vitalitatea pierduta in timpul bolii, deoarece acesta are multe vitamine cum ar fi C, B1, B2, B3, precum si saruri minerale.

Trebuie spus ca aceste fructe ne pot majora capacitatea naturala de aparare, reduc oboseala si sunt tonic nervos. Care2.com scrie ca in acest caz, infuzia se poate obtine dintr-o lingurita de fructe la 250 ml de apa fiarta. Este bine sa fie lasata la infuzat 20 de minute si o bei la temperatura camerei, trei cani zilnic, intr-o cura de 20 de zile.

Lichenul de piatra

In cazul in care ati avut o infectie virala sau bacteriana, lichenul de piatra este si el un remediul pe care il poti folosi.

Aceasta planta are capacitatea de a iti reda pofta de mancare. Poti lua lichenul de piatra sub forma de pulbere, adica o lingurita de trei ori pe zi sau de infuzie, pentru care ai nevoie de o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita. Se infuzeaza jumatate de ora si se beau trei cani pe zi, inainte de mese.

Urzica pentru anemie

In cazul in care ai anemie, poti consuma urzica si ca infuzie, pe care o prepari dintr-o lingura de planta la 150 ml de apa fierbinte. Poti bea cate trei cani pe zi, o saptamana.

Pentru a depasi cu bine convalescenta mai poti apela la reflexoterapie, acupunctura, homeopatie, aromaterapie sau chiar meloterapie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai fost racit(a)? Iata cum depasesti mai repede perioada de convalescenta

Lasă un răspuns