Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 8, 2013

Astmul o boala cronica

Publicat pe 08 iul. 2013 at 7:26pm

In prezent, nici un tratament nu per­mite vindecarea definitivă a astmu­lui. Au fost obţinute progrese, în ceea ce priveşte terapia, graţie unei mai bune înţelegeri a mecanismului bolii. Medicii au posibilitatea să aleagă între mai multe medicamen­te. Administrate copilului sub control medical – sub formă de aerosol, spray, pudră sau inhalaţie -, aces­tea îi permit să ducă o viaţă întru totul normală.

Crizele de astm survin ade­seori seara sau noaptea. După o chintă de tuse, expi­raţia copilului devine şuieră­toare şi dificilă; copilul trans­piră, bătăile inimii se accele­rează, degetele şi buzele pot căpăta o tentă albastru-violetă. Crizele tind…

Permalink  |  Tagged with: , ,

Batalia Cernobalului si urmarile sale (video)

Publicat pe 08 iul. 2013 at 7:00am
Cernobal

Batalia Cernobalului documenteaza in mod dramatic eforturile uriase depuse pentru a preveni reactia nucleara in lant si o noua explozie, eforturile de a „lichida” radiatia si de a sigila reactorul distrus cu ajutorul unui sarcofag gigantic. Aceste intamplari sunt redate prin imagini obtinute recent, fotografii si filmari ale reactorului si imprejurimilor sale, animatie pe calculator si interviuri ale lichidatorilor si martorilor, din care multi au fost expusi al doze uriase de radiatii, lideri militari, savanti, muncitori, jurnalisti, medici si refugiati din Pripyat.

Consecintele acestei catastrofe continua si in zilele noastre, mii de supravietuitori suferind de „sindromul Cernobalului”, care…

Alimente cu care slabesti fara sa iti fie foame

Publicat pe 08 iul. 2013 at 5:00am

Alimente de slabire – Un studiu elaborat recent de savantii de la Universitatea din Tel Aviv a reusit sa atraga atentia asupra unor alimente care, administrate conform prescriptiei si fara exces, pot contribui la scaderea in greutate.

Specialistii spun ca aceste alimente ne ajuta sa slabim, atat direct, datorita cotinutului limitat de calorii, cat si indirect prin prelungirea senzatiei de satietate dupa mese.

Recomandarile expertilor se refera la faptul ca alimentele acestea pot insoti obisnuitele regimuri prescrise, dar au avantajul ca ofera toate principiile alimentare de care are nevoie corpul omenesc, pentru ca slabind sa nu piarda din capacitatea sa de dezvoltare sau de aparare impotriva factorilor externi.

Alimente de slabit -…