Cum ajuta cafeaua la prelungirea duratei de viata0 Comments

Publicat in:
Etichete: cafea, consum, expresso, personalitate, psihologi, sistem nervos

Cafeaua si sanatatea

Cafeaua si sanatatea

Cafeaua reprezinta un stimulent extraordinar pentru organism. Efectele ei pot fi foarte benefice pentru toti cei care au probleme cu concentrarea si cu sistemul nervos.

Un studiu stiintific recent arata ca persoanele care beau cafea prezinta un risc de sinucidere cu 50% mai mic fata de alte persoane care nu consuma aceasta bautura.

Cercetatorii de la universitatea Harvard au facut o analiza ampla a trei studii ample efectuate in SUA. Acestia au comparat riscul sinuciderii la adultii care beau intre doua si patru cesti de cafea zilnic, scrie inquisitr.com. In plus, expertii au comparat acest risc cu cel al oamenilor care nu consuma deloc cafea sau beau doar cafea decofeinizata.

Cafeaua si cofeina

Cofeina are capacitatea de a stimula sistemul nervos si functioneaza chiar ca antidepresiv, exercitand acest efect prin marirea nivelului de serotonina, dopamina si noradrenalina din corp.

Concluzia cercetatorilor a fost una uimitoare: oamenii care consuma cafea au o stare mai buna, fiind mai multumiti.

Cu toate acestea, bauturile racoritoare care contin cofeina nu prezinta acest avantaj, efectul lor nefiind similar cu cel al cafelei. Nici ceaiul nu are acelasi efect, chiar daca el contine cofeina. Explicatia consta in faptul ca in cafea se gasesc 140 mg de cofeina, iar in ceai se gasesc doar 47 mg.

Acesta este motivul pentru care acelasi efect al unei cesti de cafea este dat de trei cesti de ceai. Specialistii avertizeaza si asupra excesului de cafea, o cantitate prea mare nefiind benefica pentru corpul nostru.

Studiul de profil a fost publicat in revista „The World Journal of Biological Psychology”.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum ajuta cafeaua la prelungirea duratei de viata

Lasă un răspuns