Cum se prepara carnea ca sa nu fie cancerigena0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, cancerigen, cancerigena, carne, cum se prepara carnea, dieta, experti, gatit, gratar, reteta, sfaturi gatit

Cum se prepara carnea

Cum se prepara carnea

Carnea si diferitele produse din carne pe care le pregatim ar putea sa provoce o boala grava precum cancerul, daca nu sunt gatite asa cum trebuie. Expertii ne ofera cateva sfaturi pentru a nu se ajunge la acest pericol.

Atunci cand carnea este gatita la temperatura inalta, emana substante denumite amine heterociclice si hidrocarburi policiclice aromatice, scrie Fox News. Potrivit unei autoritati americane in domeniu (National Cancer Institute), acestea pot provoca inclusiv cancer.

Specialistii au constatat acest lucru in cadrul testelor de laborator, acestia nefiind siguri daca boala apare si la oamenii care consuma carne preparata necorespunzator pe gratar.

Cu toate acestea, expertii in domeniu ne recomanda sa NU lasam carnea pe gratar prea mult, in caz contrar expunandu-ne riscului de a face cancer la prostata, pancreas si colon, spune medicul Natalie Azar.

In conditiile in care preferati carnea gatita astfel, trebuie sa tineti de cont de recomandarile:

Daca vreti sa marinati carnea pe care vrei sa o gatiti trebuie sa ii adaugati si o aroma speciala. In cazul in care faceti acest lucru, substantele periculoase emanate de carnea gatita la gratar se diminueaza mult, cu circa 70%, potrivit unui studiu aparut in revista „Natural Medicine Journal”.

In plus, daca adaugati putina bere peste ea, veti reduce si mai mult acest risc.

Expertii mai spun ca mai putin timp de preparare al carnii si o temperatura mai mica fac minuni! Astfel, inainte de a gati carnea, este recomandat sa o bagati in cuptorul cu microunde intre 60 si 90 de secunde.

Nu expuneti carnea direct la o temperatura ridicata, indiferent daca o pregatiti pe gratar sau in tigaie.

De asemenea, nu uitati sa o intoarceti constant pe toate partile, caci portiunile in care ea se arde sunt cele mai periculoase pentru sanatate. Pentru a o gati si mai sanatos, ar fi bine sa folositi uleiul de arahide si veti observa ca efectele vor fi delicioase si sanatoase.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se prepara carnea ca sa nu fie cancerigena

Lasă un răspuns