Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 26, 2013

Sida si Sexul I

Publicat pe 26 iun. 2013 at 7:03pm
SIDA si Sexul (video)

Din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu aceasta boala devastatoare si incurabila. Zilnic, suntem asaltati de indemnuri, care mai de care mai incitante. Viata noastra a devenit foarte complexa si foarte directionata intr-o singura dimensiune… a sexului. Vizualizati si dvs. acest mic documentar si paziti-va!

 

Permalink  |  Tagged with: , , , , , ,

Tulburarile de sensibilitate

Publicat pe 26 iun. 2013 at 1:40pm

Anomaliile senzaţiilor la atingere, la durere sau la temperatură. Poate fi vorba de o simplă diminuare a sensibilităţii (hipoestezie) sau de dispariţia acesteia (anestezie).

Pentru a evalua sensibilitatea la atingere, medicul trece un beţişor cu vată prin diverse zone ale corpului şi îl întreabă pe pacient dacă simte ceva. Ii pune aceeaşi întrebare şi în privinţa sensibilităţii la durere, pe care o testează înţepându-l uşor cu un ac în diferite regiuni ale corpului, iar sensibilitatea la temperatură o estimează punându-i în diferite puncte ale corpului recipiente cu apă caldă (40°C) şi rece (10°C).

Anomaliile percepţiei poziţiei şi a mişcărilor. Se evaluează întrebându-l pe pacient dacă reuşeşte să-şi dea seama, cu ochii…

Cum ne protejam de cancerul de piele?

Publicat pe 26 iun. 2013 at 7:00am

Numarul cazurilor de cancer de piele din lume creste ingrijorator in fiecare an. Deocamdata nu exista statistici precise ale melanomului malign, dar se estimeaza ca el reprezinta un procent de 2-3% din totalul tumorilor maligne.

In Europa, cea mai mare incidenta a acestei teribile maladii – cancer de piele – este in tarile scandinave, iar cea mai redusa in tarile mediteraneene. Noi suntem undeva pe la media europeana, insa trendul este unul nefavorabil.

Medicii dermatologi afirma ca melanomul malign este o forma de cancer cu mortalitate ridicata. Ei spun ca in fazele…