Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai, 2013

Cum este produs laptele matern

Publicat pe 31 mai 2013 at 9:10am

Laptele matern – Pornirea lactatiei depinde de nou-nascut.

Prin alaptare se excita nervii mamelonului si ai areolei si se activeaza mecanismul care produce si secreta laptele.

Productia si fluxul laptelui au loc prin actiunea a doi hormoni, prolactina si ocitocina.

Cu prolactina, laptele este produs in alveole iar cu ocitocina, prin contractii usoare ale 35 tesuturilor din jurul alveolelor, laptele este impins spre canalele galactofore. Aceasta etapa, care este caracterizata ca un reflex al curgerii laptelui, este simtita de mama ca mici intepaturi in san.

Producerea laptelui se bazeaza pe un mecanism de cerere si oferta. Astfel, cu cat isi alapteaza mai des copilul, cu atat mai mult lapte produce mama, pana cand…

Bypass coronarian – Ce este si care sunt riscurile

Publicat pe 31 mai 2013 at 9:00am

Dr. Rene Favoloro din Argentina a realizat prima grefa de bypass al arterei coronare (CABG) în 1967 la Clinica Cleveland. El a utilizat o vena de la piciorul unui pacient pentru a face un bypass (ocolire) a obstructiei din artera coronara. De atunci, mai multe milioane de operatii de bypass coronarian au fost realizate.

Procedeul este simplu: o vena din piciorul pacientului este preluata pentru a fi inserata în aorta, în locul unde aceasta paraseste inima; celalalt capat al venei este inserat în artera coronara, sub nivelul blocajului. Sangele va curge apoi din aorta, prin grefa venoasa, apoi în artera coronara sub blocaj si apoi spre miocard.

De ce functioneaza bine dieta Dukan

Publicat pe 30 mai 2013 at 10:11pm

Dieta Dukan este foarte cunoscuta si da rezultate foarte bune in marea majoritate a cazurilor. Cu toate ca este o dieta ce va impune restrictii in ceea ce prieste varietatea de alimente pe care le puteti manca, acest regim de slabit este, totusi, foarte permisiv din punct de vedere al cantitatii consumate.

Cu toate ca puteti manca foarte mult, dieta Dukan va ajuta sa slabiti. Iata, care sunt motivele si principiile de functionare ale acestui regim.

Dieta Dukan – Elemente esentiale

Orice alimentatie este compusa din trei elemente esentiale:

glucide lipide si proteine

Un lucru extrem de interesant este faptul…

Infectiile urinare la copii

Publicat pe 30 mai 2013 at 11:28am

Infecţiile urinare îi afectează şi pe copii. Ele trebuie tratate rapid, pentru ca arsurile din timpul urinării să dispară şi riscul infecţiei care ar putea să afecteze inte­gritatea rinichilor să fie redus la minimum.

La copil, infecţiile urinare sunt de două tipuri. Primul este o sursă de dureri în par­tea de jos a spatelui şi jenea­ză funcţionarea rinichiului: pielonefrita acută. Al doilea provoacă dureri atunci când copilul urinează, dar nu ame­ninţă, practic, niciodată in­tegritatea funcţiilor renale: cistita acută. Foarte frec­vente, ambele infecţii sunt, în general, benigne dacă sunt detectate rapid.

CAUZE

Pielonefrita acută (inflamarea rinichilor) este de cele mai multe ori provocată de un microb, dar poate fi favorizată şi de o…

7 cauze ale formarii cheagurilor de sange

Publicat pe 30 mai 2013 at 9:00am

Parcurgeti acest articol si veti descoperi cele mai frecvente cauze ale formarii cheagurilor de sange.

Cauze cheaguri de sange

Cheagurile de sange se presupune ca ar aparea la nivelul arterelor coronare datorita uneia din urmatoarele  cauze:

1. Plachetele devin „lipicioase” atunci cand vin în contact cu învelisul interior deteriorat al vaselor sangvine.

Plachetele interactioneaza cu suprafetele deteriorate iar substantele chimice care sunt produse local fac ca plachetele sa se aglutineze si sa formeze un cheag. Substantele din organism care fac ca plachetele sa se aglutineze includ colagenul din peretele vasului deteriorat, adrenalina si un…