Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 12, 2013

Motricitate Oculara – Probleme

Publicat pe 12 iun. 2013 at 8:54am

In denumirea de tulburări de motricitate oculară intră toate anomaliile care presupun o deviaţie a axului unuia dintre ochi sau a ambilor, indiferent de cauză.

Tulburările de motricitate includ două tipuri distincte de afecţiuni: strabismul, tulburare frecventă care se regăseşte în special la copii şi care este cauzată de o anomalie de vedere (de exemplu, un ochi cu vedere foarte slabă); paralizia unuia sau mai multora dintre muşchii responsabili cu mişcările oculare sau a muşchilor oculomotori, care, contrar strabismului, seîntâlneşte la persoane cu ochi sănătoşi; această afecţiune se manifestă în principal prin for­marea unei imagini duble.

CAUZELE

Strabismul (privirea crucişă). Seîntâlneşte în mod frecvent la persoanele care suferă de hiper­metropie accentuată sau…

Elemente nutritive esentiale pentru femei

Publicat pe 12 iun. 2013 at 7:00am

Odata cu varsta, riscul bolilor de inima si al atacurilor cerebrale creste in cazul femeilor. Acestea au o cantitate limitata de estrogen dupa ce intra la menopauza, iar asta implica un risc mai mare de aparitie a bolilor de inima, potrivit My Health News Daily.

Astfel, bolile de inima reprezinta principala cauza de mortalitate in ceea ce le priveste pe femei, iar atacul cerebral este a treia cauza principala a deceselor. Ca sa nu aiba probleme cu bolile de inima, femeile trebuie sa se axeze pe consumul a cinci elemente nutritive importante. In plus,…

Ce mancam in luna iunie, ca sa slabim cat vrem

Publicat pe 12 iun. 2013 at 7:00am

Ca sa ne mentinem sanatatea si silueta, exista multe feluri de recomandari, unele potrivite, altele atat de contradictorii, incat nu mai stii care este mai indicata sau mai putin, pentru tine.

Toate au insa un numitor comun: sunt valabile oricand. Stim cu totii ca nu este bine sa mancam grasimi, zahar, fainoase, dulciuri, picanterii, tot anul.

Unii nutritionisti au constatat insa ca organismul nostru reactioneaza diferit fata de alimente, tinand seama de multi factori, dintre care nu lipseste evolutia Lunii. Se pare ca astrul selenar ne influenteaza viata atat emotional, cat si…