Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 1, 2013

Dieta – Ce alimente consumam, ca sa ne ferim de atac cerebral si de cord

Publicat pe 01 iun. 2013 at 9:12am

In urma unui studiu legat de dieta, expertii sustin ca uleiul de masline si alunele pot avea un efect foarte benefic asupra sanatatii creierului uman. Aceste produse ne pot ajuta si la reducerea riscului de a muri din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral (AVC).

In urma unui studiu, cercetatorii de la universitatea din Navarra au descoperit ca grasimile existente in aceste produse le pot fi de folos…

Cand este indicata o operatie de bypass

Publicat pe 01 iun. 2013 at 6:00am

O operatie de bypass este simplu de realizat si exista putine complicatii, chirurgii cardiaci putand fi mandri de aceasta operatie care asigura celor suferinzi înlaturarea durerilor si care poate prelungi viata catorva dintre ei.

Ne putem imagina multe operatii de succes folosind angioplastia si terapii cu laser, insa pana cand ateroscleroza nu va f prevenita, si acest lucru pare imposibil de atins în urmatorii 20 de ani, chirurgia de bypass a arterei coronare va juca un rol important pentru un interval de timp mai îndelungat decat prevad expertii.

Pacientii care au suportat interventia trebuie sa înteleaga ca celelalte artere si…