Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 3, 2013

Vaccinarile

Publicat pe 03 iun. 2013 at 11:21am

In ţările industrializate, vaccinarea a făcut să dispa­ră, practic, boli precum: difteria, poliomielita sau tetanosul. In fiecare an, în ţările aflate în curs de dezvoltare, vaccinarea salvează în jur de 1.500.000 de copii.

Prima vaccinare a fost făcută în 1796. De atunci, cerce­tările s-au intensificat pentru a eradica anumite boli şi pen­tru a spori rezistenţa organis­mului.

MOD DE ACŢIUNE

Vaccinul este un preparat microbian introdus în orga­nism. El determină formarea de anticorpi care distrug mi­crobul în cauză. Vaccinarea constă în administrarea aces­tui preparat, care imunizează corpul împotriva unei anu­mite maladii. Ea reprezintă o modalitate de prevenire a unei infecţii sau un mijloc…

Controlul poftelor – Cum controlam poftele alimentare

Publicat pe 03 iun. 2013 at 10:00am

Multi dintre noi suntem tentati sa ciugulim ceva sau sa rontaim pur si simplu biscuiti, chips-uri sau covrigi, atunci cand ne este foame. Acestea sunt cauzele principale pentru care numarul caloriilor trece lejer de limita maxima normala, iar rezultatul nu poate insemna decat kilograme in plus sau chiar obezitate.

Solutia propusa de experti se refera la diferite cai de a controla aceste impulsuri. Ideea de baza este sa rezistam poftei, mai ales in diete. Iata cateva solutii eficiente in acest sens.

Solutii eficiente pentru controlul poftelor alimentare

Cand…

Colesterolul si dieta

Publicat pe 03 iun. 2013 at 9:00am

Regimurile alimentare de reducere a aterosclerozei sau a infarctelor trebuie să fie individualizate pentru fiecare caz în parte, deoarece fiecare familie poate avea obiceiuri alimentare diferite. Accentuăm asupra faptului că reţetele speciale şi meniurile regimurilor alimentare pot induce în eroare şi sunt dificil de urmat toată viaţa.

Prin urmare, nu vom recomanda regimuri alimentare sau reţete. Oricine are nevoie de un regim poate consulta tabelul de la sfarsitul acestui articol, sau orice fel de altă informaţie similară.

Este recomandabil să folosiţi alimente care conţin o cantitate redusă de grăsimi saturate şi de colesterol, şi să faceţi un efort pentru a creşte aportul de grăsimi polinesaturate şi mononesaturate, acid linolenic şi alimente care au un efect favorabil…