Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 5, 2013

Adenomul de prostata -II

Publicat pe 05 iun. 2013 at 7:05pm
DIAGNOSTIC

Consultaţia începe prin inte­rogatoriul medical complet al pacientului. întrebările permit evaluarea importanţei simp- tomelor (uşoare, moderate sau severe) şi influenţa lor asupra calităţii vieţii bolnavului. In continuare, medicul efectuea­ză un tuşeu rectal pentru a depista mărirea taliei prostatei care, fără adenom, este suplă şi bine delimitată.

Dozarea în sânge a proteinelor specifice prostatei (ASP) per­mite orientarea diagnosticului spre adenom sau spre cancer de prostată. In ultimul caz, numai examenul ţesutului prostatic recoltat de la pacient (biopsia) poate confirma cu certitudine prezenţa cancerului.

Alte investigaţii (ecografia, radiografia, măsurarea debitu­lui urinar…) confirmă diag­nosticul şi ajută medicul să evalueze stadiul afecţiunii şi repercusiunile acesteia.

TRATAMENTE VARIATE

Adenomul de prostată este o afecţiune benignă, fără risc vital….

Vinul rosu prelungeste viata

Publicat pe 05 iun. 2013 at 7:00am

Oamenii de stiinta francezi de la Scoala Politehnica din Lausanne au descoperit in cadrul unor studii ca resveratrolul, un ingredient miraculos care se gaseste in vinul rosu, poate prelungi durata vietii unui om si este un foarte puternic energizant.

Experimentele savantilor au fost efectuate pe viermi, iar concluzia acestora a fost ca ingredientul denumit resveratrol continut si de vinul rosu ar putea avea un efect similar si asupra oamenilor, potrivit Daily Mail.

Resveratrolul din vinul rosu si viata

Resveratrolul este un fenol care este produs in mod natural de catre…