Sanatatea si alimentatia0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, sanatate, sfaturi, stil de viata

Alimentatia – Stilul de viata din ultimii ani, din ce in ce mai agitat si dorinta de a avea o cariera, de multe ori nu ne mai permite sa ducem un stil de viata echilibrat si sanatos. Acest fapt are efecte nocive asupra sanatatii noaste cum ar fi, de exemplu, stresul si obezitatea care la randul lor conduc la noi complicatii in ceea ce priveste sanatatea noastra atat psihica cat si fizica.

Ce putem face in aceasta situatie si cum putem gasi un echilibru intre problemele zilnice si viata noastra personala?

In niciun caz resemnarea nu poate fi solutia, asa ca ar trebui sa incercam, pe cat posibil, sa urmam un stil de viata cat mai sanatos.

Probabil, va intrebati cum putem realiza acest lucru, in conditiile in care timpul liber este aproape inexistent iar problemele zilnice pe care le avem de rezolvat ne “storc” de energie, astfel incat seara nu mai avem puterea sa ne bucuram de putinul timp liber ramas. Haideti sa incercam impreuna, acum, sa aflam un raspuns la aceasta intrebare.

Alimentatia

Alimentatia

Alimentatia si beneficiile ei

In primul rand, pentru a ne putea duce la indeplinire datoriile de zi cu zi si pentru a ne putea bucura de timpul liber avem nevoie de energie, pe care o procuram, in principal, din ceea ce mancam. Astfel, mancarea ar trebui sa ocupe un loc important in activitatile noastre si sa nu o mai neglijam asa cum nu de putine ori am facut pana acum. Stiu ca veti spune ca este usor de zis dar mai greu de facut, dar haideti sa vedem, totusi, cum am putea sa ne alimentam sanatos:

zilnic trebuie sa consumam alimente cat mai variate care sa cuprinda in primul rand fructe si legume;

nu ar trebui sa lipseasca nici lactatele din alimentatie si deasemenea, foarte important carnea de peste ar trebui consumata de cel putin 3-4 ori pe saptamana;

nu in ultimul rand, o alimentatie sanatoasa si corecta se refera la orele de masa. Chiar daca este greu, incercati sa serviti trei mese pe zi iar ultima pana la orele 19:00 – 20:00, cel mai tarziu.

Cateva sfaturi pentru a nu mai renunta la mancare pe timpul zilei ar fi sa scoateti, inca de dimineata pe masa sau pe birou, fructele pe care le-ati pregatit pentru ziua respectiva. Astfel, nu veti uita de ele. Deasemenea, incercati sa va faceti de seara cateva sandwich-uri (in care sa puneti si felii de rosii sau alte legume proaspete).

Minte sanatoasa in trup sanatos…

Nu degeaba se spune ca mintea si trupul sunt strans legate intre ele si ca, pentru a avea o minte sanatoasa, trebuie sa ai si un corp sanatos, ca trebuie sa te ingrijesti atat de sanatatea psihica cat si de cea fizica. Si nu degeaba sportul (nu neaparat de performanta) este atat de mult laudat si recomandat de catre medicii din toata lumea mai ales ca obezitatea ameninta tot mai mult civilizatia moderna.

Stiu ca iarasi veti spune ca atunci cand ai o cariera si mai ai si o familie de care sa ai grija, a face miscare este un lux si intr-adevar este destul de dificil cand vii seara obosit de la munca sa mergi si sa alergi sau sa faci orice alt sport.

Ce este de facut in acest caz?

Ei bine, daca intr-adevar nu aveti timp sa “rupeti” 1-2 ore  ca sa mergeti la sala sau la alergat, de exemplu, atunci incercati sa va treziti dimineata cu 30 de minute mai devreme decat in mod obisnuit si sa faceti acasa cateva exercitii fizice. Eventual, daca nu aveti idee despre ce exercitii fizice puteti face acasa atunci cumparati un dvd in acest sens. Sau, alt lucru pe care il puteti face este sa incercati sa mergeti cu bicicleta pana la locul de munca si inapoi acasa. Veti observa cu siguranta ca veti fi mai plina de energie pe intreg parcursul zilei.

Distrugeti monotonia

Monotonia este, deasemenea, un alt factor nociv pentru sanatatea noastra psihica si, in consecinta, si fizica. Incercati prin toate mijloacele sa o alungati din viata dumneavoastra! Incercati ca macar din cand in cand sa “evadati” din cotidian si sa faceti ceva ce va face placere si v-ar putea relaxa, totodata.

Poate nu v-ati mai plimbat demult sau poate ca vreti sa cititi sau sa recititi o carte care v-a placut. Desigur, daca timpul si bugetul va permit, puteti sa va faceti cadou o sedinta de masaj sau o sesiune de cumparaturi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sanatatea si alimentatia

Lasă un răspuns