Ce mancam in luna iunie, ca sa slabim cat vrem0 Comments

Publicat in:
Etichete: fazele lunii, mancare, nutritie, organism, sanatate

Alimente de slabit

Alimente de slabit

Ca sa ne mentinem sanatatea si silueta, exista multe feluri de recomandari, unele potrivite, altele atat de contradictorii, incat nu mai stii care este mai indicata sau mai putin, pentru tine.

Toate au insa un numitor comun: sunt valabile oricand. Stim cu totii ca nu este bine sa mancam grasimi, zahar, fainoase, dulciuri, picanterii, tot anul.

Unii nutritionisti au constatat insa ca organismul nostru reactioneaza diferit fata de alimente, tinand seama de multi factori, dintre care nu lipseste evolutia Lunii. Se pare ca astrul selenar ne influenteaza viata atat emotional, cat si direct asupra functionarii organismului, potrivit Infoniac.

Expertii spun ca organismul nostru este sensibil la evolutia fazelor Lunii. Este dovedit stiintific ca, in anumite faze ale lunii, alimentele sunt digerate mai rapid si mai usor, eliminand si toxinele. Specialistii spun ca, daca stim cu precizie momentul potrivit, putem reduce din greutate, nu atat printr-un regim sever, cat prin corelarea alimentatiei cu momentul cand aceasta este administrata.

Un calendar al nutritiei, in concordanta cu ritmurile lunare, respectiv cu fazele Lunii si drumul ei pe bolta, poate determina asimilarea rapida si sanatoasa a alimentelor, fara a folosi medicamente de slabire sau regimuri drastice.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca totusi, niciun calendar si niciun regim nu pot face minuni. Este necesar ca in primul rand sa fie respectate regulile generale privind igiena elementara a nutritiei: produse naturale, fara fast food-uri, fara super-rafinate, fara multe alimente procesate. Totul pe fondul unei vieti sanatoase: mese regulate, somn bun, activitate permanenta.

In plus, nicio schimbare in alimentatie nu trebuie aplicata dramatic. Trebuie moderatie in acest sens. de exemplu, daca vrei sa reduci zaharul din ceai de la cinci lingurite la una, aplici reducerea treptata de-a lungul a patru saptamani.

Regimul alimentar nu inseamna numai ce mananci, ci si cat de mult si cand. De exemplu, cand este Luna noua, organismul elimina mai usor substantele nocive din organism. Daca vei manca normal, nu risti sa se acumuleze multa energie, dar daca vrei sa slabesti, ajuta-ti corpul rezistand cateva ore bune, fara sa mananci.

Atunci cand Luna este in crestere, organismul tinde sa acumuleze rezerve. Expertii spun ca nu este bine sa ii oferi corpului astfel de ocazii, pentru ca tot prisosul alimentar din aceasta perioada te ingrasa.

In zilele cu Luna plina, organismul simte nevoia unui surplus alimentar si-ti va transmite semnalul de foame. Insa trebuie sa stii ca surplusul se va transforma in kilograme suplimentare. Acesta este considerat cel mai bun moment sa te abtii, daca poti.

Cand Luna se afla in faza de descrestere, beneficiezi de ocazia de a te debarasa de kilogramele in plus. Organismul tau va simti si el aceasta nevoie si iti reduce senzatia de foame. Astfel, este bine sa mananca linistit orice poftesti, dar nu oricat poftesti.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce mancam in luna iunie, ca sa slabim cat vrem

Lasă un răspuns