Leziuni ale cotuluiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: articulatie cot, cot, cotul, examinarea cotului, leziuni ale cotului

Leziuni ale cotului – Desi cotul este o articulatie stabila, el poate suferi diferite tipuri de traumatisme si leziuni, de la cotul jucatorului de tenis, pana la fracturi. Examinarea atenta este esentiala pentru un diagnostic corect.

Cotul este o articulatie sinoviata (umpluta cu lichid) situata la jonctiunea dintre brat si antebrat. Deoarece articulatia permite doar doua miscari – indoirea si intinderea – ea este o articulatie stabila. Totusi, pacientii ajung destul de frecvent la unitatea de primiri urgente cu leziuni la nivelul cotului, pentru care este necesara o examinare atenta, in urma careia se stabileste diagnosticul exact.

TIPURI DE LEZIUNI ALE COTULUI

Leziunile cotului includ:

■    Cotul jucatorului de tenis
■    Cotul jucatorului de golf
■    Cotul „tras”
■    Luxatia de cot
■    Bursita olecraniana (cotul studentului”)
■    Leziuni ale ligamentului colateral medial lateral
■    Prinderea nervului interosos anterior
■    Fracturarea olecraniului
■    Fracturarea capului radial
■    Fractura humerala supracondiliana
■    Fractura de epicondil medial lateral.

Leziuni ale cotului – INSPECTIA BRATULUI

Inainte de a trece la examinarea articulatiei cotului propriu-zis, trebuie facuta inspectia bratului pacientului, cu bratul atarnat in jos si cu cotul in extensie. In mod normal, exista un unghi de pana la 15 grade intre linia humerusului si cea a antebratului, atunci cand bratul este mentinut in supinatie (palma orientata anterior).

In etapa urmatoare se trece la examinarea bratului cu articulatia cotului in pozitie de flexie si extensie, apoi cu antebratul in pronatie (palma priveste in spate) si supinatie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Leziuni ale cotului

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns