Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 25, 2015

Cum se manifesta sincopele

Publicat pe 25 mart. 2015 at 1:05am

Se intampla ca in anumite zile o persoana sa se simta mai slabita, lipsita de putere si sa isi puna intrebarea ce se petrece cu organsimul sau. Medicii spun ca in asemenea cazuri exista riscul ca acea persoana sa lesine pe strada, la birou sau in locul in care se gaseste. Termenul medical care defineste aceasta stare se numeste sincopa.

 

Ce este sincopa

Sincopa reprezinta pierderea temporara a cunostintei si imposibilitatea de a mentine pozitia in picioare. In astfel de situatii, cei care sufera isi pierd tonusul musucular si cad din picioare, insa avantajul este ca fata de cei…

Dieta inversata – 4 kg pe saptamana

Publicat pe 25 mart. 2015 at 1:03am

Dieta inversata este o dieta foarte interesanta, care inlocuieste obiceiul majoritatii oamenilor de a manca foarte consistent la cina. Dieta se bazeaza pe conceptul „Mananci ca un rege la micul dejun, ca o printesa la pranz si ca un cersetor la cina”.

Ceea ce recomanda aceasta dieta este modificarea mesei consistete de la cina cu masa usoara de dimineata.

Popularitatea dietei inversate a aparut dupa ce Trisha Cunningham a ajuns sa slabeasca de la 294 la 130 kg, asta dupa ce in prealabil a incercat numeroase alte diete care i-au dereglat metabolismul.

Dieta inversata – recomandari Este recomandat…

Suplimentele de calciu cresc riscul de atac de cord

Publicat pe 25 mart. 2015 at 1:01am

Calciul reprezinta un element foarte important pentru buna functionarea a corpului uman si pentru mentinerea starii de sanatate optime. Unii medici sustin ca in cazul efectuarii unui tratament cu suplimente alimentare de calciu pentru a preveni diminuarea masei osoase se poate majora riscul atacurilor de cord la femei.

Totusi, parerile sunt impartite, deoarece unele cercetari contrazic aceasta concluzie a specialistilor.

De pilda, un studiu realizat in SUA a ajuns la aceasta concluzie dupa ce oamenii de stiinta americani au monitorizat peste 24.000 de persoane care aveau varsta cuprinsa intre 35 si 64 de…