Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 11, 2015

Marimea limbii ar putea declansa sforaitul?

Publicat pe 11 mart. 2015 at 1:05am

Una dintre marile probleme cu care se confrunta oamenii este cea reprezentata de sforait. Acesta se manifesta cand aerul inspirat prin gura sau nas in plamani este perturbat in timpul somnului.

Medicii spun ca acesta apare ca urmare a blocarii cailor aeriene situate la nivelul nasului, gurii sau gatului. Tesuturile cailor aeriene vibreaza si se lovesc de partea posterioara a gatului, asa ca determina un sunet neplacut, aspru sau ragusit.

De multe ori se intampla ca cei care sufera de sforait sa nu realizeze acest lucru, partenerul sau fiind cel care constata ca respectivul doarme cu…

Permalink  |  Tagged with: , , , , , , ,

De ce nu toate persoanele supraponderale sunt bolnave?

Publicat pe 11 mart. 2015 at 1:03am

Obezitatea reprezinta o tulburare nutritionala prin care un om are parte de majorarea greutatii corporale peste nivelul greutatii ideale, iar starea sa de sanatate are de suferit. Aparitia obezitatii influenteaza aspectul fizic al persoanei, dar si starea ei psihica.

Putem vorbi, in aceste cazuri, despre diverse afectiuni precum diabetul zaharat, afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, apnee de somn. Un obez este persoana al carui Indice de Masa Corporala, denumit IMC – depaseste valoare de 30. IMC este un instrument de evaluare a greutatii raportata la inaltime. Un IMC crescut reprezinta un factor de risc pentru obezitate, sunt de parere specialistii.

7 greseli prin care ne facem rau singuri la nivel mental

Publicat pe 11 mart. 2015 at 1:01am

O dezvoltare personala ar trebui sa fie una dintre prioritatile fiecaruia dintre noi. In psihoterapia cognitiv-comportamentala se evidentiaza modul in care distorsiunile cognitive ne afecteaza mai intai felul in care gandim si apoi, pe cale de consecinta, starea emotionala, felul in care simtim si ne raportam afectiv la o persoana, la o situatie sau la o stare de lucruri.

In acest articol vom prezenta tipurile de distorsiuni cognitive, respective felurile eronate in care alegem sa percepem o situatie si sa o gandim. De fiecare data cand experimentezi o stare negativa ar fi bine sa te evaluezi prin prisma acestei liste care iti prezinta cele 7 moduri prin care ne facem…