Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 18, 2015

Din ce produse vine sarea multa pe care o cunsumam zilnic

Publicat pe 18 nov. 2015 at 1:05am

Sarea cosnumata in cantitati mari nu este buna pentru organismul uman. Circa 60% din cantitatea de sare care se consuma zilnic de catre o persoana se afla in produsele de panificatie si in branza.

Aceasta este concluzia unei cercetari care a fost realizata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Conform Health24.com, alimentele care au cel mai mare continut de sare se gasesc mai ales in restaurantele de tip fast-food, asa ca multe persoane nu pot sa controleze cantitatea de sare ingerata zilnic.

Prin diminuarea consumului de sare in randul populatiei, se va evita majorarea riscului aparitiei unor boli cardiovasculare si…

Diminuarea stomacului pe cale chirurgicala – Riscuri

Publicat pe 18 nov. 2015 at 1:03am

Exista persoane care ar face orice ca sa slabeasca. Unii s-au gandit chiar sa apeleze la chirurgie pentru a-si realizat o micsorare a stomacului si pentru a putea astfel sa piarda in greutate. Supraponderalii care au avut parte de o astfel de interventie chirurgicala bariatrica prezinta un risc cu 50% mai mare de a avea tentativa de suicid decat inainte de interventie.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat in revista medicala americana JAMA Surgery, citat de BBC. Expertii americani si-au propus sa analizeze dosarele medicale a peste 9.000 de persoane din provincia canadiana Ontario, care intre 2006 si 2013 au avut parte de o astfel de interventie chirurgicala.

[caption id=”attachment_22403″ align=”aligncenter”…

Care sunt calitatile terapeutice ale arbustului sud-american Boldo?

Publicat pe 18 nov. 2015 at 1:01am

Arbustul Boldo sau „Peumus boldus” creste circa 6 pana la 8 metri in inaltime si produce fructe mici, in forma de baca. Health24.com scrie ca acest arbust traieste in regiunile Anzilor din Chile si Peru si este o planta indigena in anumite parti din Maroc. El se mai cultiva si in tari ca Italia, Brazilia sau in unele zone din Africa de Nord pentru a satisface cererea frunzelor medicinale pe pietele din Europa.

Boldo – calitati terapeutice

Calitatile terapeutice ale acestei plante au fost descoperite intamplator. Un cioban din Chile a observat ca oile lui erau mai sanatoase,…