Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 17, 2015

Cum putem trata petele de batranete?

Publicat pe 17 sept. 2015 at 1:05am

Petele care apar in anumite perioade ale vietii pe pielea unui om nu au nimic de-a face cu varsta. Acestea sunt rotunde, de culoare cafenie, un fel de pistrui de dimensiuni mai mari, iar cauza aparitiei lor este lumina solara.

In mod frecvent, aceste pete apar pe dosul palmelor, pe gat, fata sau umeri. Expunerea la soare poate determina aparitia acestor pete de “batranete” si la varste mai tinere de circa 30 de ani in cazul in care cel in cauza s-a expus excesiv la soare.

Conform specialistilor, la nivelul epidermei care a fost…

Cat de important este numarul caloriilor pe care le consumati zilnic?

Publicat pe 17 sept. 2015 at 1:03am

Cei care si-au propus sa mai scada in greutate au tendinta sa opteze pentru diete care contin proportii stricte de grasimi, carbohidrati si proteine, dar nutritionistii sustin ca numarul caloriilor este mai important decat sursa acestora.

Aceste persoane ar fi necesar sa aleaga dieta pe care o considera cel mai usor de urmat si respectat.

Aceasta este concluzia unei cercetari care a fost realizata de savanti din SUA de la Pennington Biomedical Research Center din Baton Roughe. Studiul lor a fost publicat de American Journal of Clinical Nutrition si citat de Health24.com.

Expertii au aflat in timpul studiului lor…

Alimentatia pentru suferinzii de artrita

Publicat pe 17 sept. 2015 at 1:01am

Una dintre bolile secolului acesta este artrita, cea care afecteaza sute de mii de oameni si care consta in diminuarea foarte periculoasa a fluxului sanguin la nivelul picioarelor.

Conform unor date statistice ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citate de BBC, tot mai multi oameni sufera de aceasta maladie, numarul acestora majorandu-se cu circa un sfert in intervalul 2003-2013. Expertii spun ca totusi, aceasta afectiune poate sa fie preintampinata daca se vor consuma zilnic anumite alimente, care va pot face mult bine.

Printre acestea se afla carnea slaba, papaya sau broccoli.

Carne slaba

Nutritionistii vorbesc despre faptul ca o persoana care mananca…