Glaucomul congenital …Cauze si tratament0 Comments

Publicat in:


>   Glaucomul congenital, sau „buftalmia”, este cauzat de o malformatie a unghiului irido-cornean aparuta la nou-nascuti. Cel mai adesea, sunt atinsi ambii ochi. Si in aceste cazuri, exista o deficienta legata de evacuarea umorii apoase. Semnul major il reprezinta cresterea diametrului corneei. La aceasta se asociaza un edem cornean care da un aspect de ochi mare, albastru. Acest glaucom poate fi izolat sau asociat altor malformatii oculare (cataracta congenitala). El poate fi ereditar. Din cauza existentei riscului de orbire, se poate efectua o operatie de urgenta. Totusi, copiii vor ramane cu probleme de vedere, deoarece atrofierea nervului optic a debutat inca din uter.

     Persoanele cu grad ridicat de risc
– Persoanele care au antecedente familiale: 20 % dintre cazuri.
– Persoanele de peste 40 de ani, in special femeile.
– Persoanele care sufera de anumite boli (miopie severa, tulburari cardio-vasculare…), in cazul glaucomului cronic. Diabetul, de exemplu, tripleaza riscul.
– Persoanele care prezinta predispozitii anatomice.
– Persoanele din rasa neagra prezinta un risc de 4 pana la 5 ori mai mare decat persoanele din rasa alba.

     Glaucomul fara tensiune oculara marita
   Exista cazuri de glaucom fara ca persoana respectiva sa prezinte o cresterii a tensiunii oculara. Valorile acesteia sunt considerate normale, fiind mai mici de 21 mm de Hg. Sunt atinse, in general, persoanele in varsta, dar si persoanele tinere pot prezenta aceasta afectiune. In acest caz, masurarea tensiunii oculare nu este suficienta: examinarea trebuie sa fie completata de o observare meticuloasa a nervului optic, care poate fi realizata cu ajutorul unei lentile speciale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Glaucomul congenital …Cauze si tratament

Lasă un răspuns