Reguli pentru longevitate0 Comments

Publicat in:
Etichete: colesterol, corp, creier, grasimi, longevitate, mult, somn, trait

Multi oameni isi doresc sa traiasca cat mai mult, sa aiba o viata indelungata, asa incat sa poata fi alaturi de cei dragi pentru cat mai mult timp. Deseori insa, nu tinem cont de faptul ca longevitatea presupune respectarea unor reguli, care ne pot aduce in situatia sa ne imbunatatim stilul de viata.

Longevitate

Longevitate

Cresterea nivelului de glutation

Expertii in nutritie ne anunta ca pentru a castiga ani buni de viata este bine sa crestem nivelul de glutation din organism.

Glutationul reprezinta cel mai puternic antioxidant din corp, care ajuta oamenii sa nu faca cancer. Potrivit specialistilor, daca veti avea un nivel mic de glutation in corp, asta va determina accelerarea imbatranirii si dezvoltarea unor boli cronice.

Trebuie spus ca multe persoane au deficit de acest antioxidant, care se gaseste sub forma de pastile in farmacii.

Eliminarea stresului

De asemenea, pentru a trai mai mult incercati sa scapati de emotiile negative, care sunt nocive pentru echilibrul organismului.

Cercetarile au indicat faptul ca stresul cronic accelereaza imbatranirea, asa ca inceperea si incheierea unei zile cu meditatie de pilda, poate fi de un real folos pentru diminuarea stresului.

Miscarea

Potrivit cercetarilor, daca vreti sa traiti mai mult, trebuie sa faceti sport intens. Reprizele intense de exercitii fizice pentru circa 30 de minute timp de 3 ori saptamanal fac minuni impotriva imbatranirii.

Alte studii arata faptul ca, animalele folosite in cadrul testelor si care mancau cu 30% mai putine calorii aveau o speranta de viata mai lunga cu o treime fata de cele care se hraneau in mod normal. Expertii sustin ca exista o conexiune directa intre felul in care mancam si cantitatea de hrana, pe de-o parte si diminuarea riscului de a dezvolta cancer, pe de alta parte.

Consumul de legume

Este recomandat sa mananci multe legume, mai ales ca organismul functioneaza bine datorita nutrientilor. Specialistii spun ca legumele sunt medicamente naturale.

Diferite cercetari au indicat faptul ca o dieta variata de legume da corpului posibilitatea de a ramane tanar cat mai mult timp.

Ceai zilnic

Ceaiul este si el o bautura indicata pentru consumul zilnic. Beneficiile ceaiului sunt extraordinare. De pilda, ceaiul verde este excelent pentru sanatate si longevitate si detine mai multi nutrienti decat ceaiul negru.

Trebuie spus ca si grasimile sanatoase sunt de neinlocuit pentru o viata lunga. Expertii spun ca propriul creier uman este alcatuit din 60% grasime si 25% colesterol. De aceea, trebuie sa stiti ca grasimile prezente in uleiul de cocos sau de avocado ofera un suport adecvat creierului si functiilor hormonale.

Expertii sustin ca aceste grasimi au nevoie de vitamine precum A si D pentru a putea fi utilizate de corpul uman.

Odihna

Nu uitati ca somnul este foarte important pentru repararea celulelor. Daca aveti probleme cu calitatea somnului, trebuie spus ca acestea au rolul de a creste si accelera imbatranirea, dar si riscul de atac cerebral, atac de cord si diabet.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Reguli pentru longevitate

Lasă un răspuns