Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 16, 2015

De ce sunt importante lacrimile pentru corpul tau?

Publicat pe 16 sept. 2015 at 1:05am

Desi in multe culturi, plansul este blamat si nu este incurajat, iata ca expertii sustin ca in acest mod o persoana se poate descatusa de anumite sentimente negative. Psihologii spun ca o portie buna de plans poate ajuta anumite persoane sa depaseasca o stare depresiva.

Lacrimile – agenti antibacterieni

Studiile efectuate in SUA, la Universitatea din Ohio arata faptul ca lacrimile reprezinta niste adevarati agenti antibacterieni si antivirali extrem de eficienti. Totusi, lacrimile curata globul ocular si fac in asa fel incat anumiti germenii prezenti pe tot ce atingem sa nu poata ajunge in organism. De pilda, atunci…

Cat de repede slabesti cu dieta din Japonia cu banane verzi?

Publicat pe 16 sept. 2015 at 1:03am

In Asia, una dintre cele mai folosite diete este cea cu banane verzi, specifica mai ales zonei Japoniei. Ea reprezinta o dieta ideala pentru arderea caloriilor, fara niciun pic de efort.

In ce consta dieta cu banane verzi

Bananele verzi contin foarte mult amidon, iar bacteriile transforma amidonul rezistent in acizi grasi, care hranesc celulele si contribuie la o digestie usoara.

Expertii asiatici recomanda sa mananci zilnic in fiecare dimineata cate o banana pe stomacul gol, iar daca simti ca inca iti mai este foame poti manca doua banane. Totusi, nu trebuie sa ajungi la…

Cum se trateaza afectiunea inflamatorie pelvina?

Publicat pe 16 sept. 2015 at 1:01am

Afectiunea inflamatorie pelvina care nu este tratata la timp poate produce cicatrici tisulare care pot cauza o durere pelvina cronica si chiar aparitia infertilitatii.

Medicii citati de Health24.com sustin ca din aceasta cauza, ghidurile de tratament in boala inflamatorie pelvina recomanda aplicarea prompta de ingrijiri medicale, chiar si atunci cand sunt indeplinite numai criteriile clinice minime de diagnostic al bolii.

Persoana respectiva este bine sa demareze imediat un tratament cu antibiotice, mai ales ca amanarea tratamentului pentru cateva zile ar putea majora riscul de afectare a trompelor uterine si, implicit, de infertilitate. Potrivit opiniei specialistilor, tratamentul…