Ai inceput sa-ti pierzi parul din tinerete? Iata la ce riscuri esti predispusUn comentariu

Publicat in:
Etichete: afectiuni, barbati, bolnavi, cadere, chelire, franta, par, riscuri, studiu, tinerete, varsta

O cercetare realizata de un grup de savanti francezi arata faptul ca barbatii care observa ca incep sa isi piarda parul la varsta de 20 de ani au de 2 ori mai multe sanse sa sufere de cancer de prostata.

Savantii au testat pentru circa 2 ani un grup de circa 400 de barbati, analizand cum a progresat aceasta afectiune si care este legatura cu pierderea parului la cei bolnavi de cancer la prostata, cu varste cuprinse intre 46 si 84 de ani.

Caderea parului - afectiuni si riscuri

Caderea parului - afectiuni si riscuri

Potrivit Health.com, oamenii de stiinta au solicitat subiectilor sa spuna daca au avut probleme cu parul, si mai ales la ce varsta a inceput sa le cada parul: 20, 30 sau 40 de ani. De asemenea, cercetatorii erau interesati sa afle in ce zone ale capului s-a produs pierderea : laterala sau frontala.

Ce au observat expertii din Franta?

Specialistii francezi au observat ca circa 37 de pacienti bolnavi si 14 voluntari sanatosi au inceput sa-si piarda parul la 20 de ani. Acestia sunt de parere ca fenomenul mentionat variaza de la mici pete de chelie pana la retragerea liniei parului.

Sursa citata arata ca orice forma de pierdere a parului la 20 de ani a fost legata de o dublare a riscului de cancer de prostate. Expertii au atras atentia ca este prematur sa se concluzioneze ca pierderea partului si cancerul de prostata sunt conectate intre ele.

Potrivit savantilor, chelirea la varsta de 20 poate fi un semnal usor de identificat printre factorii de risc si trebuie sa fie realizate mai multe studii pe aceasta tema pentru a confirma descoperirea acestora.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai inceput sa-ti pierzi parul din tinerete? Iata la ce riscuri esti predispus

Un comentariu

Lasă un răspuns