Fructele cu un continut mic de zahar si cu multe fibre0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, fibre, fructe, fructul pasiunii, maslinele, merisorul, multe fibre, rosiile, zahar putin

Fructele bogate in fibre

Fructele bogate in fibre ar trebui sa reprezinte o parte importanta dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata.

Expertii in nutritie spun ca multe dintre ele au si un dezavantaj, continand destul de mult zahar. Se cunoaste faptul ca organismul uman nu distinge intre zaharul natural din fructe si celalalt, procesandu-l la fel si ajungandu-se astfel la acumularea unor kilograme in plus.

Potrivit opiniei specialistilor, este foarte bine sa consumi fructe, dar si mai bine este sa le alegi pe cele care au cele mai multe fibre.

Fructul pasiunii

Fructul pasiunii

Fibrele sunt de doua feluri:

  • solubile si
  • insolubile.

Primele dintre acestea se transforma intr-un gel dupa ce se dizolva, pe cand cele din urma ajuta sistemul digestiv sa functioneze mai bine, facand ca alimentele consumate sa aiba o traiectorie mai usoara in organism.

Importanta fibrelor

Fibrele pastreaza sanatatea intestinelor, diminueaza colesterolul si ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din organism.

Astfel, ele te vor ajuta sa scazi in greutate. Pentru femei: este bine ca acestea sa consume 25 de grame pe zi, in timp ce barbatii ar avea nevoie de 38 de grame.

Maslinele

Maslina este un fruct cu foarte putin zahar (3 grame) si multe fibre (4,4 grame) la o suta de grame.

Merisorul

Merisorul are multi antioxidanti si face bine vezicii, avand 4,2 grame de fibre si 4.0 grame de zahar la o suta de grame. Murele au 8,7 grame de fibre si 8 grame de zahar, iar capsunile se lauda cu 2,2 grame de fibre si 5,1 de zahar.

Rosiile

De asemenea, rosiile, pe care multi le incadreaza la legume, sunt niste fructe care au 1,4 grame de fibre si 1,9 grame de zahar.

Fructul pasiunii

In plus, trebuie sa stiti ca o portie de 100 de grame de fructul pasiunii are 3,3 grame de fibre si 5,8 grame de zahar, in timp ce lamaile au o cantitate foarte mare de vitamina C, alaturi de 1,8 grame de fibre si 3 grame de zahar.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Fructele cu un continut mic de zahar si cu multe fibre

Lasă un răspuns