Prim ajutor – Atac cardiacUn comentariu

Publicat in:
Etichete: atac cardiac, masajul cardiac, prim ajutor, respiratie gura la gura

Se intervine rapid!

Este bine sa stii ce trebuie sa faci in cazul unui atac cardiac. Intr-un asemenea moment, rapiditatea poate salva o viata. Atacul se manifesta printr-o durere foarte intensa in piept si la spate. Va trebui sa culci pe spate persoana afectata si, pentru a favoriza circulatia sangelui, care trebuie sa ajunga la inima, va trebui sa desfaci orice haina care strange.

Respiratie gura la gura

Daca vezi ca nu respira, va trebui sa-i faci respiratie gura la gura, adica sa blochezi narile persoanei careia ii  acorzi primul ajutor si sa-i sufli aer in interiorul gurii pana cand vezi ca i se ridica pieptul; cand pieptul coboara, va trebui sa repeti operatiunea. Este necesara repetarea acestei proceduri pana cand pacientul incepe sa respire singur, reactie care uneori intarzie mult sa apara.

Masajul cardiac

Poate fi necesar un masaj cardiac, care se efectueaza apasand cu ambele maini pieptul la nivelul inimii, pentru ca aceasta sa reinceapa sa bata singura. Este vorba, insa, de o tehnica delicata care trebuie sa fie insusita perfect, trebuie practicata doar de o persoana specializata. De asemenea, nu uita ca, dupa primul ajutor acordat, trebuie oricum sa gasesti cat mai repede un medic, pentru ca numai el va putea sti sa intervina in mod eficace, definitiv.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Prim ajutor – Atac cardiac

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns