MasajulUn comentariu

Publicat in:


masajulMasajul foloseşte o gamă variată de tehnici de manipulare a ţesuturilor moi din corp. Este o metodă de terapie sigură şi eficientă, ce poate aborda diferite afecţiuni şi poate promova sănătatea şi starea de bine.

Terapia prin masaj implică manipulări sistematice, noninvazive şi lipsite de risc, ale ţesuturilor moi ale corpului. Terapeuţii sunt capabili să localizeze problemele de la nivelul musculaturii, tendoanelor, ligamentelor şi să le trateze folosind diferite tehnici.

CUM S-A DEZVOLTAT TEHNICA MASAJULUI

Fiecare persoană practică masajul instinctiv. în momentele de tulburare emoţională se folosesc frecvent gesturi de mângâiere, pentru a aduce alinare, în special în cazul în care este vorba de copii. Probabil de aceea masajul reprezintă una dintre cele mai vechi forme de terapie cunoscute; el a fost documentat ca fiind folosit ca metodă de terapie, încă în anii 3 000 Î.Hr., în China, Egipt şi India.

Toate marile civilizaţii, în special cea greacă şi persană, au făcut multe referinţe la beneficiile aduse de masaj, pe care îl integrau frecvent în practica lor medicală.

MASAJUL SUEDEZ

Masajul, aşa cum îl cunoaştem noi azi în Occident (sau masajul suedez, cum mai este el denumit), a fost introdus de un gimnast suedez, pe nume Per Henrik Ling (1776 – 1839). în timpul călătoriilor acestuia în China, elaînvă-ţat câteva tehnici deosebit de eficiente. La întoarcerea în Suedia, el a structurat cele deprinse în China într-o serie de manevre, care sunt cunoscute azi foarte bine şi care au devenit baza pentru multe alte stiluri de terapie prin masaj.

TRATAMENTE HOLISTICE

Intre anii 1960 şi 1970, cunoştinţele lui Per Ling au fost aplicate în SUA în cadrul Institutului Esalen din California. Aici, terapeuţii au realizat că masajul putea fi folosit într-o manieră holistică – cu alte cuvinte el putea ajuta la promovarea stării de sănătate, prin realizarea unui echilibru între minte, corp şi spirit.

ALTE TERAPII

Masajul poate fi folosit în asociere cu alte terapii, cum ar fi aromaterapia. Masajul este doar una din metodele folosite pentru ca organismul să beneficieze de proprietăţile terapeutice ale unor uleiuri esenţiale.

Masajul reprezintă manipularea ţesuturilor moi din corp, pentru promovarea sănătăţii. Terapeuţii îşi folosesc deprinderile pentru a descoperi problemele localizate la nivelul ţesuturilor şi pentru a ie trata.

Cum funcţionează masajul

Masajul funcţionează la nivel fizic, mental şi emoţional, favorizând relaxarea. El stimulează corpul să se ajute singur, prin promovarea homeostaziei (proces fiziologic prin care sistemele interne ale corpului sunt ţinute în echilibru, în ciuda variaţiilor condiţiilor externe).

Tehnicile de masaj rămân o artă, deşi studiile de cercetare au evidenţiat mecanismele fiziologice ce stau la baza efectelor terapeutice ale masajului. Se crede că masajul are o serie de efecte pe principalele sisteme ale organismului:

SISTEMUL CIRCULATOR

■    Incurajează circulaţia sângelui; Stimulează drenajul limfatic; Intăreşte sistemul imunitar;  Creşte aportul de sânge şi nutri-enţi către celule

SISTEMUL DIGESTIV

M Poate ameliora simptomatologia colonului iritabil şi a colonului spastic

■    Reduce edemele (umflăturile la nivelul ţesuturilor); Curăţă sângele prin tonifierea rinichilor; Ameliorează constipaţia şi promovează eliminarea produşilor de degradare.

SISTEMUL MUSCULAR

■  Elimină tensiunea musculară;  Promovează excreţia produşilor

Masajul ajută la ameliorarea durerilor şi la restaurarea activităţii musculare normale. De exemplu, un masaj efectuat la nivelul gâtului, relaxează musculatura contractată de la acest nivel, favorizând relaxarea.

■    Ajută la restaurarea tonusului muscular; Ajută la creşterea flexibilităţii articulaţiilor; Stimulează fluxul de sânge şi aportul de nutrienţi la acest nivel.

SISTEMUL NERVOS

■    Promovează relaxarea şi calmul M Ajutăîn caz de insomnie şi cefa-lee; Creşte nivelul endorfinelor (factori naturali de calmare a durerilor);  Eliberează emoţiile refulate

SISTEM RESPIRATOR

■    Ajută la îmbunătăţirea modului de respiraţie;  Poate ajuta în caz de tuse rebelă şi astm.

SISTEMUL SCHELETIC

■    Creşte aportul de nutrienţi către oase; Reduce tensiunea musculară;  Ajută la corectarea posturii corpului şi menţinerea echilibrului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Masajul

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns