Cum pregatiti ouale pentru a obtine maximul de nutrienti0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, comod, experti, legatura, nutrienti, oua, proteine, saptamani

Ouale sunt unele dintre cele mai importante alimente pentru nutrientii oferiti corpului uman. Ouale contin cea mai buna proteina pe care o putem gasi in natura, albumina si se pot asimila extrem de usor. Aceste alimente contin toti aminoacizii esentiali de care organismul nostru are nevoie, in cantitatile perfecte.

Ouale

Ouale

Cea mai sanatoasa modalitate de preparare

Cu toate ca se pot include ouale in diverse preparate, cel mai comod pentru majoritatea oamenilor este sa le manance sub forma de ochiuri, omleta sau oua fierte. Cea mai sanatoasa varianta de preparare a oualelor este fierberea, dar nu exagerat ci pana se coaguleaza albusul, iar galbenusul ramane moale.

Expertii in nutritie sunt de parere ca cele mai sanatoase sunt ouale moi, consumate la micul dejun. Spre deosebire de ouale fierte tari, care se digera dupa cel putin 3 ore, ouale fierte moi se digera in 5 minute.

In cazul in care veti alege sa va preparati niste oua la micul dejun sub forma de ochiuri, trebuie sa le gatiti la o temperatura scazuta, prajirea distruge proteinele, fara a arde albusul, care trebuie sa isi pastreze culoarea alba. Trebuie sa utilizati o cantitate mare de ulei pentru ca se va incinge mai greu si sa pastrati focul minim. Cum observati ca temperatura creste prea mult, luati tigaia de pe foc.

Trebuie spus ca unii experti nutritionisti sunt de parere ca prajirea in contact direct cu metalul, chiar daca acesta este protejat de un strat de teflon, poate cauza arderea oului si producerea de substante toxice.

Oua – calitati

Medicii spun ca aceste alimente sunt importante deoarece galbenusul ajuta la dezvoltarea creierului si reprezinta una dintre cele mai bogate surse alimentare in complexul de vitamine B si in special a colinei, care e asociata cu functiile neurologice bune si diminuarea inflamatiilor.

Exista surse care sustin ca, atunci cand e consumata in timpul sarcinii, ajuta la dezvoltarea fetala a creierului.

Nutritionistii sustin ca o dieta bogata in colina e asociata cu ajutorul hormonilor si neurotransmitatorilor secretati de creier.

Referitor la calitatile sale, oul primeste calificativ maxim in ceea ce priveste proteinele continute, pentru ca toate pot fi absorbite si folosite de organism. Daca se pune problema masurarii calitatii oualor, varsta gainii este cea care conteaza, un studiu realizat in Marea Britanie descoperind ca gainele tinere, de 28 de saptamani si cele batrane, de 97 de saptamani, produceau oua cu galbenus mai mare decat gainile de varsta mijlocie.

Specialistii sunt de parere ca producatorii ar trebui sa utilizeze pentru comercializare ouale gainilor tinere si foarte batrane, iar ouale gainilor de varsta medie sa fie folosite in industria alimentara.

Culoarea galbenusului

Culoarea pala a galbenusului sau cea puternica nu are legatura directa cu sanatatea oului, ci mai degraba cu dieta gainii. Trebuie sa stiti ca gainile crescute in ferme in care sunt lasate libere au o dieta mai variata, cu multa iarba, care le face sa produca oua cu galbenus de o culoare mai intensa.

Ouale mai vechi au, atunci cand le spargi, un albus transparent, in timp ce albusul de la ouale proaspete are un aspect opac, laptos.

Culoarea cojii

Culoarea cojii oualelor nu conteaza, chiar daca este alba, maro sau cu picatele. Ea nu ofera indicii despre sanatatea gainii sau a oului ci doar despre penajul gainilor si, eventual, rasa lor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum pregatiti ouale pentru a obtine maximul de nutrienti

Lasă un răspuns