Atentie la marca pilulelor anticonceptionale pe care le folositi!Un comentariu

Publicat in:
Etichete: anticonceptionale, contraceptive, decese, femei, pilule anticonceptionale, riscuri, sanatate

Anticonceptionale

Anticonceptionale

Multe femei folosesc pilule anticonceptionale, insa ceva este sigur: este necesar ca la momentul achizitionarii sa va informati despre provenienta acestora. Cel putin 23 de femei din Canada care luau anticonceptionale Yaz si Yasmin, care sunt prezente si pe piata din Romania, au murit, decesele avand legatura cu pilulele, au anuntat autoritatile canadiene.

Cea mai tanara dintre victime avea numai 14 ani, jumatate dintre acestea avand sub 26 de ani.

Expertii spun ca nu mai putin de 600 de reactii adverse ale pastilelor anticonceptionale produse de Bayer au fost raportate din 2007 pana in prezent, 333 de femei plangandu-se dupa ce au luat Yasmin, iar 267 avand efecte secundare suparatoare de pe urma anticonceptionalelor Yaz, in Canada, relateaza The Province.

Majoritatea deceselor au fost bruste, femeile murind dupa ce au facut un cheag de sange. Despre aceste tipuri de contraceptive se stia ca pot avea ca urmare formarea cheagurilor de sange.

In anul 2011, autoritatile medicale din Canada au transmis avertizari legate de contraceptivele Bayer. Medicii canadieni au avertizat ca desi riscul formarii de cheaguri de sange este mic, acesta exista, fiind considerabil mai mare decat in cazul altor tipuri de anticonceptionale de pe piata.

Compania Bayer sustine insa ca anticonceptionalele sunt sigure si eficiente daca se respecta indicatiile de pe prospect.

In SUA si Canada, firma Bayer a fost deja data in judecata de familiile unora dintre tinerele decedate. Cateva sute de procese au fost intentate de femei care au avut reactii adverse la aceste anticonceptionale, in Ontario.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Atentie la marca pilulelor anticonceptionale pe care le folositi!

Un comentariu

  1. John

    Anticonceptionalele sint singurele MEDICAMENTE care nu trateaza o boala fizica ci niste derapaje morale. psihice si de comportament …

Lasă un răspuns