Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 12, 2012

Implantul dentar – etape si noutati

Publicat pe 12 nov. 2012 at 7:04pm
Implantul dentar este o interventie chirurgicala dentara care consta in plasare unei piese din titan, sub forma unui surub.

Acesta serveste ca inlocuitor pentru radacina a unui dinte natural lipsa.

CINE POATE FI CANDIDAT PENTRU UN IMPLANT DENTAR?

In general, orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate folosi aceasta tehnica, a implantului dentar. Limitele sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, de pozitia sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior, cat si de cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este in crestere sau sufera de afectiuni generale precum diabetul zaharat,…

Vederea

Publicat pe 12 nov. 2012 at 10:28am

Vederea este însuşirea de a vedea. Ea este asigurată de ochi, care captează imagini, şi de creier, care le interpretează.

Fenomenul vederii începe cu retina prin intermediul căreia parvin imaginile transmise de cornee şi cristalin. Celulele retinei trimit informaţiile la creier, care studiază forma, culoarea şi relieful obiectelor şi apreciază distanţa între ochi şi aceste obiecte.

MECANISMELE VIZUALE

Razele luminoase şi imaginile traversează pe rând corneea, umoarea apoasă, pupila, cristalinul şi corpul vitros, înainte de a ajunge pe retină. Două componente ale ochiului intervin şi asigură puterea de refracţie, menită să trimită imaginea la retină redusă şi inversată: corneea, care transmite şi…

Depresia in sarcina. Ce trebuie sa stiti?

Publicat pe 12 nov. 2012 at 7:28am

Depresia in sarcina – Ce trebuie sa stiti?

Depresia in sarcina sau depresia dupa nastere este un factor destul de comun in ziua de azi. Zece la suta din femeile gravide sufera de ea. Confruntarea cu aceasta afectiune nu este usoara, dar nu este imposibila.

Cu medicatia corespunzatoare si sprijinul din partea familiei si prietenilor, depresia in sarcina  poate fi invinsa.

Depresia in sarcina – Cauze ale depresiei in timpul sarcinii

1. Depresia in sarcina – Schimbarile hormonale – mai ales estrogen şi progesteron – sunt principalul vinovat. Schimbarile hormonale…