Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 22, 2012

Prematurul

Publicat pe 22 nov. 2012 at 4:36pm

Prematurul este nou născutul viu, care la naştere are greutatea sub 2500g, cu o lungime sub 47 cm şi o vârstă de gestaţie între 24-37 săptămâni.

Clasificarea prematurilor

După greutatea la naştere, se deosebesc 4 grupe de prematuri :

gr.I: G = 2500 – 2000g gr.II: G = 2000 – 1500g gr.III: G = 1500 – 1000g gr.IV: G sub 1000g  = avorturi sau extremly low birth weight

Frecvenţa variază în funcţie de regiune, de grupe de populaţie: între 5-16%. La noi în ţară aprox.10% dintre prematuri sunt sub 1800g.

Cauzele prematurităţii

In general, cauzele prematuritatii se asociază şi sunt greu de depistat. Cauza…

Cum sa te feresti de insomnie

Publicat pe 22 nov. 2012 at 4:34pm
Insomnia

In trecut, se considera ca insomnia este specifica doar persoanelor bolnave. Astazi ea a devenit „maladia” unui numar tot mai mare de persoane incluzand toate categoriile, de la copii la adolescenti si adulti. Cauza insomniei este, de cele mai multe ori, stresul si surmenajul. Faptul ca nu toti oamenii obositi ajung la insomnie se poate explica prin diferentele de temperament, de tipul de reactivitate a lor. Astfel, colericii caracterizati de un sistem nervos dinamic sunt mai defavorizati decat cei flegmatici sau mai calmi care sunt, totodata, si mai echilibrati.

Din alt punct de vedere, in cazul celor la…

Anemia la copii

Publicat pe 22 nov. 2012 at 4:31pm
PRINCIPII GENERALE DE TRATAMENT

In formele de anemie care nu necesita interventie de urgenta, tratamentul incepe dupa stabilirea mecanismului care a cauzat anemia.

Daca nu se cunosc factorii cauzatori, anemia poate recadea. Se incepe cu corectarea greselilor alimentare, tratarea parazitozelor intestinale, a enterocolitelor acute, a infectiilor etc.

In forme de maxima urgenta se face transfuzie de sange, dupa care se trece la aflarea cauzei anemiei.

Anemia la copii – MASURI GENERALE

Factorul cel mai important este alimentatia complexa si variata. In acest sent, sunt indicate alimentatiile bogate in fier, proteine si…

Permalink  |  Tagged with: , ,

Boala Parkinson – cauze, simptome

Publicat pe 22 nov. 2012 at 8:43am

Boala Parkinson este o boală neurologică cronică, care se caracterizează prin lentoare în mişcări, rigiditate musculară si tremurături.

Foarte bine descrisă în secolul al XlX-lea de medicul englez James Parkinson, boala care îi poartă astăzi numele este foarte frecventă, afectând cam 1% din populaţia de peste 50 de ani. Clasat printre bolile degenerative, sindromul parkinsonian seamănă cu o îmbătrânire accelerată. Poate fi tratat cu medicamente, ceea ce permite unora dintre bolnavi să-şi desfăşoare în continuare activitatea, însă, în cazul altora, tulburările fizice şi intelectuale se agravează.

CAUZE

Nu se cunosc încă. Apariţia bolii este cauzată probabil de mai mulţi factori. Există o predispoziţie genetică, dar şi mediul are un cuvânt de spus…