Implantul dentar – etape si noutati0 Comments

Publicat in:
Etichete: anestezie, dinti, gingie, implantul dentar

Implantul dentar

Implantul dentar

Implantul dentar este o interventie chirurgicala dentara care consta in plasare unei piese din titan, sub forma unui surub.

Acesta serveste ca inlocuitor pentru radacina a unui dinte natural lipsa.

CINE POATE FI CANDIDAT PENTRU UN IMPLANT DENTAR?

In general, orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate folosi aceasta tehnica, a implantului dentar. Limitele sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, de pozitia sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior, cat si de cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este in crestere sau sufera de afectiuni generale precum diabetul zaharat, afectiuni ale sangelui, etc.).

Ca regula, inainte de plasarea implanturilor dentare se face un set de radiografii speciale si analize de sange.

In ceea ce priveste pacientii cu diabet zaharat, studiile recente au demonstrat ca persoanele care isi tin, in limite normale, indicele glicemic pot beneficia de avantajele implantului dentar.

CARE SUNT ETAPELE IMPLANTULUI DENTAR?

Prima etapa consta in efectuarea testelor specific.

A doua etapa consta interventia de plasare a implantului, sub anestezie. Dupa efectuarea implantului (inserarea implantului in os, acoperirea cu gingie si coaserea cu fire de sutura), pacientul poate resimti un disconfort moderat dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora.

A treia etapa
consta in perioada de vindecare (osteointegrare), care dureaza de la 3 pana la 6 luni.

A patra etapa
consta in atasarea bontului protetic, protezarea prin coroane, punti sau proteze. Aceasta etapa se prelungeste pe durata a cateva sedinte (cateva zile).

NOUTATI

Pe piata europeana este disponibil un nou aliaj pentru implanturi dentare, denumit Roxolid, elaborat de Straumann. Acest material a fost lansat si prezentat mai intai in America de Nord, cu ocazia Intrunirii Anuale a Asociatiei Europene pentru Osteointegrare (EAO), desfasurata la Monaco.

Roxolid
este un aliaj de titan si zirconiu. Potrivit ultimelor cercetari clinice, acest material combina rezistenta crescuta la forte de tensiune si uzura cu osteointegrarea excelenta, fiind cu 50% mai puternic decat titanul pur.

Roxolid
a fost elaborat cu scopul de a spori fiabilitatea si siguranta, in special in cazul implanturilor cu diametru redus. S-a constatat ca dupa 4 saptamani de la inserare, comparativ cu implantul din titan, in jurul implantului cu Roxolid a crescut semnificativ mai mult tesut osos.

Reprezentantii companiei Straumann au anuntat ca programul clinic a fost extins pentru a include si studii noi, privind necesitatea augmentatiei osoase si performanta aliajului in regiunea frontala si in spatiile inguste.

Roxolid
este disponibil sub forma implanturilor cu diametrul de 3,3 mm.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Implantul dentar – etape si noutati

Lasă un răspuns