Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 21, 2012

Secretele Frumusetii Indelungate si Super Potenta Sexuala

Publicat pe 21 nov. 2012 at 5:37pm
Secretele Frumusetii Indelungate si Super Potența Sexuala

Aflati care sunt riscurile la care ne expunem zi de zi , cum ne putem feri si ce este cu adevarat important. Un mini-documentar ce ar trebui vazut de catre fiecare dintre noi. Robert Ionescu atinge, in acest clip,…

Herpesul bucal

Publicat pe 21 nov. 2012 at 5:24pm

Cu totii am auzit de herpesul bucalHerpesul este o boala contagioasa si recurenta, cauzata de virusul Herpes simplex.

Transmiterea herpesului bucal

Virusul se transmite prin contact direct cu leziunile. La prima infectie, da nastere la reactii inflamatorii – inrosire urmata de vezicule.Virusul ramane, apoi, prezent in ganglionii nervosi, ceea ce antreneaza reaparitia bolii, intotdeauna in acelasi loc.

Virusul poate recidiva cu diferite ocazii:

soc emotional boala infectioasa expunere la soare episoade febrile.

Virusul H. simplex este de doua categorii:

– herpes simplex 1 – herpes simplex 2

Herpes simplex…

Identitatea moleculara a persoanei – ADN-ul

Publicat pe 21 nov. 2012 at 5:20pm

Analiza ADN a ajutat la rezolvarea a nenumarate cazuri de catre criminalisti, mass-media de pretutindeni abundand in exemple. Acest aspect e usor de inteles tinand cont de faptul ca sunt o sumedenie de campuri de aplicare ale acestora.

Utilizarea analizei ADN

Amprenta genetica este utilizata atat in clasicul test de paternitate si procedura de comparare a ADN-ului suspectului cu cel extras din probele biologice de la locul savarsirii unei infractiuni, cat si in identificarea cadavrelor, indeosebi in cazul unor catastrofe. De asemenea, in controlul anti-doping este solicitata si analiza urinei, adica ADN-ul celui acuzat, ca dovada ca…

Permalink  |  Tagged with: , ,

Tipuri de meningita

Publicat pe 21 nov. 2012 at 10:51am

Meningitele purulente. Acestea sunt cauzate de bacteria Haemophilus influenzae, de meningococi sau de pneumococi.

–    Meningita cu Haemophilus influenzae este foarte gravă atunci când afectează copiii sub 3 ani.

–    Meningita cu meningococ, mai cunoscută sub numele de meningită cerebrospinală, are un caracter epidemic în colectivele de copii (şcoli, creşe). Uneori, bacteria se localizează în mucoasa gâtlejului, dar boala rămâne latentă. Purtătorul sănătos al germenului îi poate contamina pe cei din jur prin tuse.

–    Meningita cu pneumococ constituie adesea consecinţa unei infecţii a urechii sau a sinusurilor, iar uneori a unei infecţii respiratorii. Evoluţia ei este adesea foarte gravă.

Meningitele cu lichid…