Depresia in sarcina. Ce trebuie sa stiti?2 comentarii

Publicat in:
Etichete: cauze, depresia dupa nastere, depresia in sarcina, depresie, depresie dupa nastere, sarcina, sarcina si depresia

Depresia in sarcina – Ce trebuie sa stiti?

Depresia in sarcina

Depresia in sarcina

Depresia in sarcina sau depresia dupa nastere este un factor destul de comun in ziua de azi. Zece la suta din femeile gravide sufera de ea. Confruntarea cu aceasta afectiune nu este usoara, dar nu este imposibila.

Cu medicatia corespunzatoare si sprijinul din partea familiei si prietenilor, depresia in sarcina  poate fi invinsa.

Depresia in sarcina – Cauze ale depresiei in timpul sarcinii

1. Depresia in sarcina – Schimbarile hormonale – mai ales estrogen şi progesteron – sunt principalul vinovat. Schimbarile hormonale conduc la schimbari bruste de dispozitie, schimbari care pot induce depresia.

2. Depresia in sarcina – O alta cauza ar putea fi auto-indoiala adusa de anxietate. Aceasta apare odata cu aparitia intrebarii despre a deveni mama. Femeia poate sa isi faca griji daca va fi sau nu o mama buna sau daca toata suferinta prin care trece, merita cu adevarat. In cele din urma, se ajunge la sentimente de ruşine şi vinovatie, aceste lucruri ducand la depresie.

3. Depresia in sarcina – In cazul in care femeia gravida a suferit o pierdere de sarcina inainte, acest lucru ar putea fi un factor, in plus, de depresie. Viitoarea mama isi va face griji in privinta noii sarcini. Va fi ea un succes sau nu?

4. Depresia in sarcina – Unele tratamente pentru fertilitate sau conceptie, pot crea, de asemenea, depresie.

5. Depresia in sarcina – Un alt motiv este stresul nejustificat, cauzat de surmenaj. Stresul nu este intotdeauna usor de diferentiat fata de depresie. Cand aveti dubii, cereti sfatul medicului. Medicatia poate ajuta in cazurile mai severe de depresie.

Tratament depresie in sarcina

Cu toate acestea, exista cateva modalitati de a lupta împotriva depresiei, fara medicatie. Luati în considerare urmatoarele:

a. Faceti exercitii simple, cum ar fi mersul pe jos sau yoga. Asigurati-va ca cereti sfatul medicului.

b. Mentineti un regim alimentar sanatos, echilibrat. Mesele mai mici dar frecvente in timpul zilei sunt mai bune decat cele mari si rare.

c. Cota de sentimente cu cei dragi. Nu va izolati de ceilalti! Interactiunea cu alte persoane ajuta foarte mult.

d. Incercati sa va odihniti. Somnul neintrerupt este foarte bun pentru sarcina.

e. Pastrati mintea fara ganduri negative prin mentinerea unei gandiri pozitive. Unele activitati, cum ar fi gatitul sau curatenia, va pot ajuta.

f. Asculta muzica relaxanta, linistitoare. Acest lucru poate fi un real ajutor. Chiar si copilul dvs. nenascut poate aprecia muzica.

Nu va pierdeti speranta ca veti depasi depresia. Veti putea trece peste!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Depresia in sarcina. Ce trebuie sa stiti?

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns