Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 25, 2014

Dieta pentru scaderea glicemiei

Publicat pe 25 mart. 2014 at 5:30am

Glicemia este echilibrata la normal prin mai multe procese care intervin in metabolismul glucozei. Se inatmpla insa ca in anumite cazuri glicemia (cantitatea de glucoza din sange) sa fie afectata, asa se intampla de exemplu in cazul diabetului zaharat.

DIETA PENTRU DIABETICI

Cea mai buna dieta pentru diabetici este cea individualizata. In tot cazul pentru diabetul zaharat insulinodependent (diabetul zaharat de tip I), alimentele trebuie bine echilibrate in nutrienti: lipide, glucide, proteine, vitamine, minerale si oligoelemente, iar la tratament se adauga in mod obligatoriu injectiile cu insulina.

In cazul diabetului zaharat de tip II

O tehnica simpla ce te poate scapa de dureri

Publicat pe 25 mart. 2014 at 5:05am

Cu ajutorul expunerii la lumina, specialistii americani au reusit sa modifice perceptia durerii.

Expunerea la lumina este o tehnica revolutionara care poate calma durerea.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford din SUA, care au modificat in laborator gene de rozatoare, astfel incat celulele nervoase ale acestora puteau fi controlate cu ajutorul luminii. Apoi, cobailor li s-a injectat o proteina, opsina.

Medicii au observat ca dupa cateva saptamani, sensibilitatea la lumina a cobailor era diferita, in functie de culoarea mediului inconjurator.

O lumina albastra le crestea vulnerabilitatea,…

Dieta lui DUMNEZEU – 10 Kg pe luna

Publicat pe 25 mart. 2014 at 5:03am

Dieta lui Dumnezeu sau Dieta Creatorului (The Maker’s Diet) reprezinta un regim alimentar ce porneste de la principiile alimentare biblice, fiind insa inclusa in diferite studii care atesta rezultatele benefice ale dietei lui Dumnezeu asupra sanatatii si siluetei.

Dieta Creatorului- Jordan Rubin

Dieta Creatorului” a devenit cunoscuta dupa publicarea cartii cu acelasi nume de catre Jordan Rubin. Jordan suferea de o boala cronica a intestinelor – Boala Chron – si in incercarile sale de a gasi o dieta care sa ii amelioreze simptomele a descoperit principiile alimentare biblice.

Cei 4 piloni ai dietei biblice

Dieta lui Dumnezeu e…

De ce nu trebuie sa dormi cu telefonul langa pat?

Publicat pe 25 mart. 2014 at 5:00am

Specialistii atrag atentia ca lumina provenita de la telefoanele mobile perturba calitatea somnului. Emisia de unde si de energie de la telefonul mobil ar fi responsabila de o stare de hipervigilenta a utilizatorilor.

Totusi, conform rezultatelor unui studiu efectuat de firma engleza Ofcom, 8 persoane din 10 dorm noaptea cu mobilul alaturi si jumatate din populatie il foloseste pe post de alarma.

Atentie la riscuri!

De asemenea, expertii atrag atentia asupra riscurilor la care ne expunem atunci cand dormim cu mobilul langa noi noaptea:

insomnie, dureri de cap, greata si ameteala.

Ei sustin ca emisia de unde si de…