Dieta pentru scaderea glicemiei0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, glicemie, scade glicemia, scaderea glicemiei

Cuprins articol:

Glicemia este echilibrata la normal prin mai multe procese care intervin in metabolismul glucozei. Se inatmpla insa ca in anumite cazuri glicemia (cantitatea de glucoza din sange) sa fie afectata, asa se intampla de exemplu in cazul diabetului zaharat.

Dieta pentru diabetici

Dieta pentru diabetici

DIETA PENTRU DIABETICI

Cea mai buna dieta pentru diabetici este cea individualizata. In tot cazul pentru diabetul zaharat insulinodependent (diabetul zaharat de tip I), alimentele trebuie bine echilibrate in nutrienti: lipide, glucide, proteine, vitamine, minerale si oligoelemente, iar la tratament se adauga in mod obligatoriu injectiile cu insulina.

In cazul diabetului zaharat de tip II principala modalitate de tratament consta in regimul alimentar, astfel ca vom dedica acest articol in special nutritiei in diabetul de tip II.

Diabeticul trebuie in primul rand sa ajunga la o greutate normala pentru ca adesea este supraponderal – tesutul gras accentuand rezistenta periferica la insulina, deci sustine diabetul.

Astfel ca de prima intentie dieta diabeticului este usor hipocalorica, cu mai putine proteine si saraca in alimente bogate in carbohidrati care se absorm rapid.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Dieta pentru scaderea glicemiei

Lasă un răspuns