Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 12, 2014

Alimente cu continut ridicat de sare

Publicat pe 12 mart. 2014 at 7:15am

Expertii in nutritie sustin ca sarea este prezenta din abundenta in multe alimente, fara ca noi, consumatorii, sa fim constienti de acest lucru. Procesul de preparare si cel de conservare sunt etapele care implica adaugarea unei cantitati prea mari de sare in continutul unor produse cumparate din magazine.

Printre alimentele care contin multa sare se gasesc branza de vaci, pieptul de pui, cerealele, prajiturile si chiar covrigii, scrie Fox News, care o citeaza pe LeeAnn Smith Weintraub, specialista in nutritie din orasul Culver City, California (SUA). Una dintre problemele…

Cat de mult te ajuta cafeaua la slabit?

Publicat pe 12 mart. 2014 at 7:00am

Cofeina prezenta in cafea este cea mai consumata substanta psihoactiva din lume. Acesta substanta poate ajuta si la pierderea kilogramelor in plus, crescand metabolismul.

Cafeaua contine mai multe substante care pot influenta metabolismul.

Cofeina este una dintre ele, aceasta stimuland sistemul nervos. Teobromina si teofilina au si ele legatura cu cofeina, avand un efect stimulator.

Acidul clorogenic este o alta substanta pe care o contine cafeaua, ea putand ajuta la incetinirea absorbtiei carbohidratilor.

Cu toate acestea, cea mai importanta dintre acestea este cofeina, efectul ei asupra corpului uman fiind…

Iti cade parul? Poti suferi de aceste afectiuni

Publicat pe 12 mart. 2014 at 5:15am

Potrivit portalului MSN, ar trebui sa incepi sa iti faci probleme in acel moment in care parul tau cade fara nicio explicatie concreta.

Iata cand trebuie sa incepi sa iti faci griji in aceasta privinta:

Caderea parului poate aparea dupa sarcina, in urma operatiilor, a scaderii masive in greutate sau a stresului extrem. Se mai poate intampla si atunci cand te speli foarte des pe cap sau folosesti produse dure.

Femeile vor vedea o intensificare a caderii parului la three saptamani – 6 luni de la un eveniment stresant. Acest lucru mai poate intampla si…

Cum poate fi incetinit cancerul la san?

Publicat pe 12 mart. 2014 at 5:00am

Cercetatorii sunt de parere ca femeile care au un nivel ridicat al vitaminei D in sange pot avea sanse mai mari de supravietuire daca sufera de cancer mamar.

Potrivit datelor unei cercetari aparute in revista „Anticancer Research”, specialistii de la Universitatea din California au analizat nivelul vitaminei D din sangele a 4.443 de femei cu cancer la san.

Aceste femei au fost implicate in alte cinci studii separate.

In cadrul cercetarilor, fiecare femeie cu aceasta afectiune a fost monitorizata pentru o perioada medie de noua ani.

Cercetatorii din SUA au ajuns la concluzia ca femeile…