Herpesul genital – tratament si preventie0 Comments

Publicat in:
Etichete: herpesul genital, preventie, Tratament

PROGNOSTIC

După ce a pătruns în orga­nism, virusul herpetic rămâ­ne cantonat în acesta defini­tiv; aproximativ 40% din subiecţii infectaţi nu mai au niciodată un puseu herpetic după primul, în timp ce alte persoane au 4-5 puseuri pe an, vreme îndelungată. Acestea devin din ce în ce mai uşoare, iar intervalele dintre ele se prelungesc, deoarece organismul începe să se apere. Crizele de herpes genital rămân foarte neplă­cute şi obositoare. Recidivele pot fi declanşate de expunerea la soare, stres şi de menstruaţii la femeie. Sen­zaţia de prurit la nivelul organelor genitale este adesea semnul care precede apariţia herpesului.

 

TRATAMENT

Herpesul genital nu poate fi vindecat, dar tratamentul preventiv poate spaţia sau diminua intensitatea puseelor. Tratamentul antiviral cu aciclovir permite dimi­nuarea durerii şi a duratei primei crize. La pacienţii cu puseuri frecvente, adminis­trarea de aciclovir reduce sau anulează criza. Administra­rea de aspirină sau alte antiinflamatoare permite tratarea durerii. Ingrijirile locale, cu antiseptice, pot rezolva leziu­nile minime şi pot evita suprainfecţiile.

 

PREVENŢIE

In timpul unui puseu herpetic câteva măsuri permit prevenirea extin­derii sau transmiterii virusului:

–    spălarea regulată, cu apă şi săpun, a zonei genitale; zonele afec­tate se şterg cu blândeţe cu un prosop ce va fi imediat spălat;

–    spălarea atentă a mâinilor după ce a fost atinsă zona respectivă, pentru a evita propagarea infecţiei la alte regiuni ale corpului;

–    abstinenta sexuală în timpul perioadei în care este prezentă erupfia şi 2-3 zile după dispariţia leziunilor. Lichidul de la nivelul ulceraţiilor este foarte contagios, iar ulceraţiile constituie o poartă de intrare pen­tru alte boli cu transmitere sexuală.

Orice femeie care a avut herpes trebuie să efectueze un frotiu vaginal anual, deoarece infecţia cu papillomavirus este adesea asociată cu herpesul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Herpesul genital – tratament si preventie

Lasă un răspuns