Cum poate fi incetinit cancerul la san?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer de san, cancer mamar, cancerul la san, incetinire, incetinirea cancerului, Vitamina D

Cercetatorii sunt de parere ca femeile care au un nivel ridicat al vitaminei D in sange pot avea sanse mai mari de supravietuire daca sufera de cancer mamar.

Potrivit datelor unei cercetari aparute in revista „Anticancer Research”, specialistii de la Universitatea din California au analizat nivelul vitaminei D din sangele a 4.443 de femei cu cancer la san.

Cancer de san

Cancer de san

Aceste femei au fost implicate in alte cinci studii separate.

In cadrul cercetarilor, fiecare femeie cu aceasta afectiune a fost monitorizata pentru o perioada medie de noua ani.

Cercetatorii din SUA au ajuns la concluzia ca femeile cu un nivel ridicat de vitamina D in sange au prezentat sanse de doua ori mai mari de supravietuire, spre comparatie cu cele care aveau in sange un nivel scazut al vitaminei D.

Expertii apreciaza ca aceasta vitamina creste capacitatea celulelor de a comunica intre ele, activand o proteina care ajuta la prevenirea diviziunii celulelor agresive.

Autorul studiului este Cedric F. Garland. Acesta sustine ca atat timp cat receptorii vitaminei D sunt prezenti, proliferarea celulelor maligne este prevenita.

Potrivit savantului american, receptorii respectivi sunt pierduti abia dupa ce tumoarea canceroasa ajunge intr-o faza foarte avansata.

Cu toate ca este de parere ca e nevoie de mai multe studii clinice in aceasta privinta, Garland afirma ca doctorii ar trebui sa includa vitamina D in tratamentul pacientilor bolnavi de cancer pentru a obtine rezultate mai bune.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poate fi incetinit cancerul la san?

Lasă un răspuns