Iti cade parul? Poti suferi de aceste afectiuni0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, caderea parului, cauze, de ce cade parul, motive

Potrivit portalului MSN, ar trebui sa incepi sa iti faci probleme in acel moment in care parul tau cade fara nicio explicatie concreta.

Iata cand trebuie sa incepi sa iti faci griji in aceasta privinta:

Caderea parului poate aparea dupa sarcina, in urma operatiilor, a scaderii masive in greutate sau a stresului extrem. Se mai poate intampla si atunci cand te speli foarte des pe cap sau folosesti produse dure.

Caderea parului - afectiuni

Caderea parului - afectiuni

Femeile vor vedea o intensificare a caderii parului la three saptamani – 6 luni de la un eveniment stresant. Acest lucru mai poate intampla si din cauza medicamentelor, precum antidepresivele sau imunosupresoarele.

Cauze ereditare

Caderea parului poate sa fie si genetica, atat la femei cat si barbati. Expertii sunt de parere ca gena se mosteneste atat de la mama, cat si de la tata si efectele pot sa se vada chiar de la 20 de ani, fie pe o parte a scalpului, fie pe toata suprafata sa.

Dermatologii pot sa faca teste de sange pentru a determina ereditatea, iar caderea parului se poate atenua prin aplicarea unei solutii pe baza de minoxidil, ceea ce nu este recomandat in caz de sarcina sau alaptare.

Hipotiroidism

Expertii afirma ca mai multe milioane de oameni sufera de boli ale tiroidei. Atunci cand corpul produce prea putin hormon tiroidal, apar probleme de inima, starea de spirit are de suferit si metabolismul. Daca ai hipertiroidism, este afectata starea de energie, cresterea parului, a unghiilor si starea pielii.

Hipotiroidismul duce si la stari de greata, constipatie, oboseala, depresie si lipsa de concentrare, problema fiind comuna mai ales in cazul femeilor de peste 50 de ani. Mai mult, hipertiroidismul duce la pierderi inexplicabile si rapide de greutate, nervozitate, diaree, piele umeda, slabiciune musculara si caderea parului.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Iti cade parul? Poti suferi de aceste afectiuni

Lasă un răspuns