Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie, 2013

Adolescenta – I

Publicat pe 30 apr. 2013 at 12:03pm

Corpul se schimbă – In adolescenţă, corpul se metamorfozează. El sea­mănă din ce în ce mai mult cu cel al unui adult. Aceste transformări fac să se nască noi senzaţii şi suscită multe întrebări.

Adolescenţa şi pubertatea sunt diferite. Prima se con­cretizează prin evoluţia fizică şi psihologică a copi­lului nostru. A doua cores­punde apariţiei caracterelor se­xuale secundare: pilozitate pubiană, grad de maturizare a organelor se­xuale vizibile la băiat, dez­voltarea sâni­lor la fete.

ETAPELE ADO­LESCENTEI

Trei grupe de vârstă ca­racterizează această etapă a vieţii, începutul adolescenţei. Se manifestă pe la 11-13 ani la fete şi pe la 14 ani la băieţi. Este perioada…

Probleme de acuitate vizuala

Publicat pe 29 apr. 2013 at 10:56am

Numeroase afecţiuni pot provoca o scădere bruscă a acuităţii vizuale. Prin urmare, se impune un consult oftalmologie rapid, chiar dacă acest simptom nu indică întotdeauna o boală gravă.

In cazul unei scăderi bruşte a acuităţii vizuale a unuia dintre ochi, se impune un consult oftalmologic, cu atât mai urgent cu cât această scădere a avut loc rapid.

Caracteristicile acestei scă­deri deacuitate vizuală, fondul pe care are loc (pacientul suferă sau nu de o boală, este tânăr sau în vârstă etc.), circumstanţele în care a apărut şi semnele care o însoţesc (dureri oculare sau nu, dureri de cap) permit conturarea…

BPOC – Ce este, Care sunt Riscurile si In ce Mod va Afecteaza Organismul?

Publicat pe 26 apr. 2013 at 12:00pm

BPOC reprezintă abrevierea de la „Bronhopneumopatia cronica obstructiva” si este o boala pulmonara grava, fiind a patra cauza de deces la nivel mondial. In SUA, a devenit deja a treia cauza de deces dupa bolile cardio-vasculare si cancer.

Boala BPOC se instaleaza lent, progresiv si se manifesta prin respiratie dificila, tuse cu expectoratie si rezistenta scazuta la efort.

Principala cauza de imbolnavire cu BPOC o reprezinta fumatul, la care se poate adauga poluarea atmosferica si poluarea casnica. Riscul de deces pentru fumatori este de 20 de ori mai mare decat cel al nefumatorilor. Din momentul diagnosticarii, durata de…

Cele mai Eficiente si Sanatoase Metode prin care Puteti Slabi

Publicat pe 25 apr. 2013 at 12:00pm

Cum slabesc sanatos? Surplusul de kilograme nu este doar o problema estetica ci si una foarte importanta pentru sanatate. Kilogramele in plus pot favoriza destul de multe probleme medicale. Numarul de kilograme nu depinde doar de mancarea consumata ci si de alti factori, precum:

intensitatea metabolismului (viteza arderilor), digestia, tranzitul intestinal, cat de mult transpiram, cantitatea de miscare pe care o facem, varsta.

Metabolismul nu functioneaza la fel pentru toti. Metoda prin care va puteti accelera metabolismul este efortul fizic, iar principalul dusman al acestuia o reprezinta curele de slabire. Cu cat inaintati in varsta, arderile se…

Inseminarea artificiala – I

Publicat pe 25 apr. 2013 at 10:53am

INSEMINAREA ARTIFICIALĂ – Constă în introducerea spermei în aparatul genital al femeii, într-un mod artificial, cu ajutorul instrumentelor.

In această tehnică, spermato­zoizii sunt depuşi în căile genitale ale femeii în afara contactului sexual. Inseminarea artificială se practică fie cu sperma con­sortului (IAC), fie cu sperma unui donator (IAD). Ea este indicată când, din motive anatomice sau funcţionale, spermatozoizii nu pot ajunge în vagin prin contact sexual sau nu pot ajunge în ca­vitatea uterină prin glera cer­vicală (lichid secretat de celulele colului uterin).

Există patru zone posibile pentru depunerea sperma­tozoizilor, alese în funcţie de caracteristicile sterilităţii: va­ginul (inseminare intravaginală, sau IIV), cavitatea…