Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 20, 2013

Angioplastia sau balonarea coronara – Cand o faceti si la ce va ajuta?

Publicat pe 20 mai 2013 at 9:00am

Angioplastia – Aceasta metoda de tratament a bolilor cardiace coronare este disponibila in majoritatea clinicilor de cardiologie mari. Prima angioplastie coronariana incununata de succes a fost realizata de doctorul Gruntzig – acum decedat – la Zurich in 1977.

Placa obstructiva de aterom este strivita intr-un punct in una din arterele coronare. Ateroscleroza, totusi, afecteaza deseori mai multe segmente ale arterelor coronare.

Pe masura ce boala avanseaza, trebuie facute toate eforturile pentru a opri evolutia ei. Pacientul trebuie sa incerce sa controleze toti factorii de risc:

fumatul trebuie sa fie intrerupt, tensiunea arteriala trebuie mentinuta in limite normale, stresul trebuie evitat, colesterolul trebuie sa fie sub 200 mg (5,2 mmol), iar LDL sub 100 mg (2,5 mmol).

Pentru…

Cauzele isteriei

Publicat pe 20 mai 2013 at 7:17am

Psihiatrii presupun că simptomele isterice, sau simptome de conversie, au o origine psihologică. Această expresie de „conversiune isterică” provine dintr-o idee simplă: energia psihică, prinsă într-un conflict intern, este convertită şi se descarcă în corp, ceea ce permite diminu­area angoasei create de acest conflict. Alte ipoteze, îndeosebi biologice, au fost de asemenea avansate. Dar, chiar dacă manifestările fizice sunt de origine psihologică, nu sunt simulate şi dispariţia lor nu depinde de voinţa bolnavului, care este victima acestora.

Semnalele psihologice. Simptomele isterice pot altera buna funcţionare psihică: tulburări ale memoriei (amnezie, iluzia de a fi trăit situaţii imaginare), îngus­tarea câmpului conştiinţei (lumea exterioară nu este percepută în totalitate), dedublare de persona­litate….