Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 30, 2013

De ce functioneaza bine dieta Dukan

Publicat pe 30 mai 2013 at 10:11pm

Dieta Dukan este foarte cunoscuta si da rezultate foarte bune in marea majoritate a cazurilor. Cu toate ca este o dieta ce va impune restrictii in ceea ce prieste varietatea de alimente pe care le puteti manca, acest regim de slabit este, totusi, foarte permisiv din punct de vedere al cantitatii consumate.

Cu toate ca puteti manca foarte mult, dieta Dukan va ajuta sa slabiti. Iata, care sunt motivele si principiile de functionare ale acestui regim.

Dieta Dukan – Elemente esentiale

Orice alimentatie este compusa din trei elemente esentiale:

glucide lipide si proteine

Un lucru extrem de interesant este faptul…

Infectiile urinare la copii

Publicat pe 30 mai 2013 at 11:28am

Infecţiile urinare îi afectează şi pe copii. Ele trebuie tratate rapid, pentru ca arsurile din timpul urinării să dispară şi riscul infecţiei care ar putea să afecteze inte­gritatea rinichilor să fie redus la minimum.

La copil, infecţiile urinare sunt de două tipuri. Primul este o sursă de dureri în par­tea de jos a spatelui şi jenea­ză funcţionarea rinichiului: pielonefrita acută. Al doilea provoacă dureri atunci când copilul urinează, dar nu ame­ninţă, practic, niciodată in­tegritatea funcţiilor renale: cistita acută. Foarte frec­vente, ambele infecţii sunt, în general, benigne dacă sunt detectate rapid.

CAUZE

Pielonefrita acută (inflamarea rinichilor) este de cele mai multe ori provocată de un microb, dar poate fi favorizată şi de o…

7 cauze ale formarii cheagurilor de sange

Publicat pe 30 mai 2013 at 9:00am

Parcurgeti acest articol si veti descoperi cele mai frecvente cauze ale formarii cheagurilor de sange.

Cauze cheaguri de sange

Cheagurile de sange se presupune ca ar aparea la nivelul arterelor coronare datorita uneia din urmatoarele  cauze:

1. Plachetele devin „lipicioase” atunci cand vin în contact cu învelisul interior deteriorat al vaselor sangvine.

Plachetele interactioneaza cu suprafetele deteriorate iar substantele chimice care sunt produse local fac ca plachetele sa se aglutineze si sa formeze un cheag. Substantele din organism care fac ca plachetele sa se aglutineze includ colagenul din peretele vasului deteriorat, adrenalina si un…

Alimentatia corecta dupa nastere – micul dejun

Publicat pe 30 mai 2013 at 8:56am

Micul dejun corect influenteaza in mod direct sanatatea, ne permite sa fim mai eficienti la lucru si, in paralel, imbunatateste performantele noastre si in alte domenii.

Daca dorim ca atat noi, cat si copiii nostri, sa pornim ziua in cele mai bune conditii, va trebui sa incepem cu un mic dejun corect.

Micul dejun – Influenta micului dejun asupra corpului uman

Dar sa vedem cum influenteaza micul dejun organismul uman: cand dormiti noaptea, organismul dumneavoastra are nevoie de energie, chiar daca este in stare de somn. In special creierul are nevoie de glucoza, care este o forma de carbohidrat. Organismul…

Taratele de ovaz – Ce sunt si cum le puteti consuma in dieta Dukan

Publicat pe 30 mai 2013 at 6:00am

Dieta Dukan permite consumul de fainoase doar la nivelul taratelor de ovaz.

Taratele de ovaz constituie una dintre cele doua grupe de alimente obligatorii in etapa de atac a acestei diete de slabit. Taratele de ovaz reprezinta invelisul exterior al semintelor de ovaz si pot fi achizitionate atat din supermarketuri, cat si din magazine naturiste sau online.

Taratele de ovaz sunt alimente bogate in pectine si fibre solubile, contribuind la absorbtia unei cantitati mari de apa. Ca sa va faceti o idee, este ca si cum ati pune la dospit ceva. Ajunse in stomac, ele absorb apa, isi maresc volumul, ceea ce duce atat la scaderea grasimilor ce ajung in sange…