Planta care elimina toxinele din corpul uman0 Comments

Publicat in:
Etichete: ceai, decoct, osul iepurelui, planta, radacina, terapeutic, toxine

Osul iepurelui face parte din familia Fabaceae si creste in Asia si pe continentul european. In Romania, denumirile populare ale acestei plante sunt: asudul calului, ciocul ciorii, lemnic, lingoare, salatioara sau sudoarea capului.

Aceasta planta traieste in zonele mai aride si nisipoase, undeva pe langa diverse ape. Planta de osul iepurelui are o radacina de pana la 20 cm, cenusie, iar tulpina sa are o inaltime de peste o jumatate de metru.

Eliminarea toxinelor din corp

Eliminarea toxinelor din corp

Florile sale cresc perechi, au culoarea roz si infloresc in tara noastra in perioada anotimpului calduros.

Expertii spun ca osul iepurelui se foloseste si in scopuri terapeutice. De la ea se utilizeaza radacina si rizomul, care se vor recolta primavara, in intervalul martie-aprilie, dar si toamna, in octombrie.

Ce contine

Osul iepurelui contine ononizida, ononina, onocerina, trifolizina si fitoglutina, saponozide triterpenice, tanozide, zaharuri, acid citric, precum si ulei volatil.

Fitoterapeutii sustin ca radacina de osul iepurelui se floseste de ani buni pentru diferite tratamente medicinale, mai ales ca ea are o puternica actiune diuretica si poate elimina toxinele din corp. Joaca un rol foarte important pentru tratarea unor afectiuni renale.

Aceasta planta trateaza obezitatea

In vechime, ceaiul din radacini de osul iepurelui se dadea bolnavilor care aveau dureri de rinichi, iar cel realizat din florile plantei putea sa calmeze durerile de stomac.

Potrivit opiniei expertilor, aceasta planta se foloseste ca remediu natural pentru eliminarea apei din tesuturi si din cavitatile naturale ale organismului.

Eliminarea toxinelor

In plus, osul iepurelui elimina toxinele din corpul uman si poate trata reumatismul, bolile de piele cronice, bronsita, intoxicatiile, obezitatea si ulceratiile de la nivelul gurii.

Daca suferiti de vreuna din aceste afectiuni, trebuie sa stiti ca se recomanda sa se consume intr-o zi, dimineata, la pranz si seara, trei cani de decoct de radacina maruntita de osul iepurelui.

Specialistii recomanda acest decoct pentru ca poate trata afectiunile interne. In cazul unor probleme externe se pot folosi compresele cu apa din ceai sau cataplasmele, care vor fi facute din planta fiarta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta care elimina toxinele din corpul uman

Lasă un răspuns