Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 29, 2013

Cheagurile de sange

Publicat pe 29 mai 2013 at 11:38am

Cheagurile de sange – In 90% din cazuri, cauza unui infarct fatal sau nonfatal este un cheag de sange în una din arterele coronare (tromboza coronara).

Cheagul de sange apare cel mai adesea la suprafata unei placi de aterom care blocheaza partial lumenul arterei coronare. Pacientii pot avea multe placi de aterom de mari dimensiuni si totusi nu dezvolta un cheag timp de 5 pana la 15 ani.

Nu exista nici un test, nici o analiza, care sa poata preciza cand si unde va aparea un cheag.

Colesterolul, hipertensiunea si fumatul au putin de a face…

Hemofilia -Tratament

Publicat pe 29 mai 2013 at 11:14am
PRINCIPIILE TRATAMENTULUI

Tratamentul se bazează pe administrarea de fracţiuni coagulante concentra­te, fabricate din plasmă sangvină. Terapia, practicată sub supraveghere medicală, variază după gravitatea maladiei: ea poate să fie făcută sistema­tic şi preventiv, sau la cerere, în caz de manifestare patologică sau de trau­matism.

Acum 50 de ani, tinerii bol­navi de hemofilie ajungeau rareori la vârsta adultă. In zilele noastre, hemoragiile sunt stopate gratie substanţe­lor coagulante. In acest scop, sunt administrate cât se poate de repede perfuzii, la declanşarea unei hemoragii. In caz de sângerare severă şi neobişnuită, este indispen­sabilă spitalizarea. Pentru a preveni hemoragiile, hemofilicii îşi injectează doze repe­tate de concentrate de factor VIII sau IX.

Acest tratament are la bază substituţia…