Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 14, 2013

Herpesul genital

Publicat pe 14 mai 2013 at 11:25am

Caracterizat printr-o erupţie cu vezicule dureroase la nivelul organelor genitale, herpesul genital este o boală infecţioasă foarte conta­gioasă, care se transmite prin contact sexual cu o persoană infectată.

Cu o frecvenţă în creştere în toată lumea, herpesul genital este produs de virusul Herpes simplex 2. După infectare, virusul rămâne cantonat în organism, chiar dacă este inac­tiv cea mai mare parte a tim­pului.

Boală cu transmitere sexuală, foarte contagioasă mai ales dacă raportul sexual are loc în momentul în care sunt pre­zente la partener vezicule pe organele genitale.

SEMNE Şl SIMPTOME

Primo-infecţia este episodul cel mai intens. După o pe­rioadă de incubaţie de aproxi­mativ…

Scanarea cardiaca si arteriografia coronara

Publicat pe 14 mai 2013 at 9:35am

Arteriografia coronara – O analiza relativ noninvaziva care ofera o estimare buna asupra cantitatii de sange pompata de inima la fiecare bataie (fractia de ejectie) este scanarea cardiaca prin masurarea accesului. Cu fiecare bataie, inima normala expulzeaza cel putin 50% din sangele continut in fiecare ventricul.

Arteriografia coronara – Fractia de ejectie

Procentajul expulzat se numeste fractie de ejectie si este unul dintre cei mai buni indicatori ai eficientei si puterii contractiei cardiace.

Fractia normala de ejectie este cuprinsa intre 50 si 75 de procente. Fractia de ejectie este una dintre cele mai importante masuratori folosite de…