Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 3, 2015

Alimente recomandate in dieta Perricone si influenta lor asupra organismului

Publicat pe 03 iun. 2015 at 1:03am

Una dintre dietele cele mai utilizate in lume este cea denumita dupa numele celui care a creat-o, „Perricone„. Acest nutritionist spune ca dieta Perricone poate diminua procesele inflamatorii de la nivelul diferitelor organe si sisteme, are capacitatea de a imbunatati metabolismul si de a echilibra starea psihica.

Cu aceasta cura, riscul de cancer este redus semnificativ, densitatea osoasa este crescuta, pielea este refacuta si arata mai bine, sistemul imunitar este intarit si se poate pierde chiar si excesul ponderal. Cura de salbit Perricone poate fi considerat rigida, mai ales din cauza ca sunt interzise toate acele alimente considerate responsabile de producerea unor…

Alimente in care este ascuns zaharul

Publicat pe 03 iun. 2015 at 1:01am

Zaharul este necesar organismului uman, dar nu in cantitati foarte mari. Potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), trebuie sa diminuam pe cat posibil consumul de zahar, asa incat acesta sa fie maximum 5% din aportul caloric zilnic.

Desi unii oameni cred ca, daca au renuntat la sucurile acidulate au si rezolvat aceasta problema, iata ca exista alimente care contin mai mult zahar decat credem. Nutritionistii citati de Care2.com sustin ca fructele uscate, supa de rosii la conserva sau ketchupul sunt numai cateva astfel de alimente.

Expertii sunt de parere ca numai 5%…