Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 24, 2015

Ce rol au in dieta unei femei substantele denumite lignani, care diminueaza nivelul de estrogen?

Publicat pe 24 iun. 2015 at 1:03am

In dieta unei femei, este foarte important aspectul echilibrului intre substantele nutritive, dar si felul in care predispozitia genetica pentru anumite afectiuni sau nasterea copiilor poate influenta starea acesteia de sanatate.

De pilda, la o anumita varsta, intrarea la menopauza necesita o alimentatie corespunzatoare. Imediat dupa varsta de 30 de ani, femeile trebuie sa fie mai atente cu dieta, asa ca vor trebui sa consume alimente care sa le asigure aportul nutritiv si energetic.

Expertii recomanda cateva alimente care trebuie incluse in dieta oricarei femei trecute de 30 de ani.

Se poate trata natural infectia cu Helicobacter pylori?

Publicat pe 24 iun. 2015 at 1:01am

Oamenii sunt pusi in pericol zilnic de numeroase bacterii care traiesc chiar si in tractul digestiv. De pilda, Helicobacter pylori reprezinta un tip de bacterii care care pot cauza ulcer gastroduodeanal, iar in unele cazuri, chiar si cancer gastric.

Potrivit Care2.com, tratamentul modern pentru infectia cu H. pylori se bazeaza pe eradicarea totala folosind asa-numita terapie tripla. Aceasta inseamna administrarea unei combinatii de medicamente – doua antibiotice si un blocant de acid.

Expertii sunt de parere ca tratamentul de acest fel, cu toate…