Alimente in care este ascuns zaharul0 Comments

Publicat in:
Etichete: bauturi, corp, experti, nutritie, stafide, suc de rosii, zahar

Zaharul este necesar organismului uman, dar nu in cantitati foarte mari. Potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), trebuie sa diminuam pe cat posibil consumul de zahar, asa incat acesta sa fie maximum 5% din aportul caloric zilnic.

Desi unii oameni cred ca, daca au renuntat la sucurile acidulate au si rezolvat aceasta problema, iata ca exista alimente care contin mai mult zahar decat credem. Nutritionistii citati de Care2.com sustin ca fructele uscate, supa de rosii la conserva sau ketchupul sunt numai cateva astfel de alimente.

Zahar in alimente

Zahar in alimente

Expertii sunt de parere ca numai 5% din aportul caloric zilnic trebuie sa provina din zahar. Potrivit afirmatiilor nutritionistilor, un scop mai realist este de 10%. Cu toate ca stim sa evitam dulciurile, zaharul din ceai sau coca-cola, exista alimente in care acesta se poate ascunde fara ca noi sa stim.

Zaharul din stafide

In cazul stafidelor de pilda, procesul de deshidratare confera fiecarui fruct mai multe zaharuri. Desi zaharurile din stafide sunt naturale, nu ar putea fi atat de rele pentru sanatate. Trebuie insa sa fim foarte atenti. Expertii ne anunta ca anumite fructe devin fade in procesul de deshidratare, iar cei care le vand adauga zahar pentru a le face mai dulci.

De pilda, o cescuta de stafide poate contine mai mult decat doza zilnica recomandata de OMS – 97,66 grame zaharuri.

Produsele de fast-food

Trebuie sa stiti ca zaharul da dependenta, iar restaurantele fast-food au obiceiul de a adauga zahar in produse pentru determina clientii sa revina. Trebuie sa aveti grija la salata de varza cu maioneza, de pilda, deoarece aceasta poate contine aproape 26 de grame de zahar.

Sosul pentru spaghete

In cazul unui borcan de sos de spaghete, trebuie sa stiti ca acesta contine foarte mult zahar. Numai o mica portie de spaghete colorate cu acest sos poate adauga 10 grame de zahar la doza din fiecare zi, anunta Care2.com.

Supa de rosii

Daca va place sa aveti la pranz o supa de rosii, trebuie sa stiti ca va puteti pacali, deoarece chiar ca este un pranz sanatos, o cana de supa de rosii contine 10 grame de zahar, sau mai mult.

Un iaurt cu vanilie la micul dejun poate adauga 10 grame de zahar dietei tale!

Despre iaurt se stie ca el poate contine zaharuri naturale din lactoza, insa, deseori, atunci cand un produs are un continut scazut de grasimi, i se adauga zahar pentru a compensa pierderea gustului. Un iaurt cu vanilie la micul dejun poate adauga 10 grame de zahar dietei tale.

Sosul pentru pizza

In cazul sosului de pizza care apoi e congelata si care este deseori foarte apreciata de cei care nu prea au timp sa gateasca, trebuie spus ca o singura felie de pizza congelata contine 7 grame de zahar.

De asemenea, trebuie sa stiti ca rosiile au un gust putin acid, asa ca produsele din rosii vor contine zahar adaugat pentru a fi mai dulci si mai gustoase pentru cei interesati.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente in care este ascuns zaharul

Lasă un răspuns