Dieta vegetariana iti pune in pericol inima?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, beijing, boli coronariene, carne, china, dieta, inima, oua, riscuri

Se cunoaste faptul ca dieta vegetariana se bazeaza pe renuntarea la carne si consumarea unor seminte, fructe, legume sau ciuperci.

Conform unui studiu realizat la Universitatea de la Beijing din China, cei care renunta subit la consumul unor produse din carne sunt predispusi riscului de boli cardiovasculare. Nutritionistii asiatici au descoperit ca regimul vegetarian exclude consumul de carne, peste si orice produs de origine animala, cum ar fi laptele, branza si ouale, iar acest aspect poate fi nociv pentru corp.

Dieta vegetariana - riscuri

Dieta vegetariana - riscuri

Potrivit BBC, printre avantajele acestui tip de alimentatie erau mentionate pana acum prevenirea obezitatii, a diabetului si a tulburarilor cardiovasculare.

Vegetarienii au carente de Omega 3, fier si zinc

Cu toate acestea, savantii din China spun ca exista indicii ca regimul vegetarian ar putea creste riscul de a dezvolta afectiuni ale inimii. Ca sa ajunga la acesta concluzie, cercetatorii asiatici au analizat toate studiile publicate in ultimele 3 decenii.

Savantii au aratat ca persoanele care nu mananca carne si sunt vegetariene sunt inclinate sa aiba o cantitate importanta de dehomocisteina, un aminoacid implicat foarte des in aparitia unor boli coronariene in sange.

Oamenii de stiinta au mai sustinut ca persoanele care au parte de o astfel de dieta au multe carente, mai ales de vitamina B12, Omega-3, fier si zinc, care sunt considerate drept elemente deosebit de importante in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta vegetariana iti pune in pericol inima?

Lasă un răspuns