Alimente recomandate in dieta Perricone si influenta lor asupra organismului0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, cercetare, corp, dieta, glicemie, mese, nivel, perricone, sistem imunitar

Una dintre dietele cele mai utilizate in lume este cea denumita dupa numele celui care a creat-o, „Perricone„. Acest nutritionist spune ca dieta Perricone poate diminua procesele inflamatorii de la nivelul diferitelor organe si sisteme, are capacitatea de a imbunatati metabolismul si de a echilibra starea psihica.

Cu aceasta cura, riscul de cancer este redus semnificativ, densitatea osoasa este crescuta, pielea este refacuta si arata mai bine, sistemul imunitar este intarit si se poate pierde chiar si excesul ponderal. Cura de salbit Perricone poate fi considerat rigida, mai ales din cauza ca sunt interzise toate acele alimente considerate responsabile de producerea unor procese inflamatorii la nivelul celulelor organismului.

Alimente recomandate in dieta Perricone

Alimente recomandate in dieta Perricone

Alimente interzise in dieta Perricone

Printre alimentele interzise in dieta Perricone se afla:

  • alcoolul,
  • painea alba,
  • faina de grau,
  • cafeaua,
  • cerealele consumate la micul dejun,
  • carnea de rata,
  • sucurile de fructe,
  • strugurii,
  • mango,
  • portocalele,
  • papaya,
  • stafidele,
  • pepenele verde,
  • morcovii,
  • cerealele,
  • cartofii,
  • dovleacul,
  • pizza si orezul.

Alimente recomandate in dieta Perricone

Dr. Perricone ne propune sa ne alimentam cu multe alimente bogate in acizi grasi omega-3 si substante antioxidante, cum ar fi somonul alb alsacian, tonul, crustaceele, crapul, carnea de curcan, ouale, iaurtul, broccoli, asparagus, ciupercile, rosiile, zmeura, cirese, mere, pere, pepene galben, avocado.

Se recomanda un program regulat de exercitii fizice de cel putin o jumatate de ora zilnic!

Potrivit lui Perricone, somonul va constitui doua mese pe zi, iar in plus, nutritionistul recomanda in fiecare zi mai mult de 25 de suplimente nutritive, comercializate prin intermediul magazinului virtual de pe pagina de Internet proprie. Perricone recomanda 5 mese pe zi – mic dejun, pranz, cina si doua gustari. In cadrul lor trebuie sa fie consumate alimentele din lista, obligatoriu somon si afine.

Mai mult, proteinele vor fi consumate inaintea carbohidratilor, iar vitaminele si suplimentele minerale trebuie administrate la micul dejun si cina si numai de provenienta Perricone.

Este recomandat urmarea unui program regulat de exercitii fizice de cel putin 20-30 minute zilnic. In privinta restrictiilor alimentare propuse de Perricone, trebuie sa stiti ca acestea au la baza Indexul Glicemic, IG, o masura a capacitatii alimentelor de a majora nivelul glicemiei.

Acesta reprezinta un bun parametru pentru a diferentia alimentele glucidice in functie de puterea lor hiperglicemianta. Expertul spune ca un consum crescut de carbohidrati inalt rafinati, cu IG crescut se asociaza cu obezitatea. Totusi, interzicerea alimentelor cu IG mare este controversata deoarece combinatiile de alimente pot duce la scaderea IG total al unei portii de mancare.

Trebuie sa stiti ca principiile programului Perricone se bazeaza pe cercetari bine documentate.

Cercetarile arata ca inflamatia constituie o serioasa problema de sanatate, datorita implicarii sale in aparitia unor boli precum afectiunile reumatismale sau cardiovasculare.

In plus, acizii grasi esentiali polinesaturati omega-3, care diminueaza efectul inflamator si sunt necesari pentru refacerea celulelor. Acestia au un efect benefic asupra celulelor nervoase, inducand buna dispozitie, dar si in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Pentru Perricone, orice pranz luat este un pericol si reprezinta un motiv de ingrijorare. Potrivit lui, un mic dejun alcatuit din suc de fructe, un bol de cereale cu smantana si banane, o briosa usoara din faina de tarate cu margarina si o ceasca de cafea are efecte dezastruoase asupra corpului.

Acest regim poate accelera procesul de imbatranire, poate majora riscul aparitiilor afectiunilor cardiace si chiar a cancerului, produce pierderea memoriei si deteriorarii functilor mentale.

De ce este totusi controversata aceasta dieta?

Totusi, desi unele aspecte ale dietei Perricone sunt laudate de nutritionisti, acest regim ridica multe semne de intrebare. Roberta Anding MS, dietetician recunoscut, purtator de cuvant al Asociatiei Americane de Nutritie considera ca „recomandarile Dr. Perricone nu pot fi daunatoare populatiei”. Ea spune ca recomandarea de a manca mai mult peste oceanic, fructe, legume si de a urmari atent continutul meniului nu reprezinta o idee rea.

Cu toate ca dieta Perricone contine alimente sanatoase, privarea de anumite alimente contravine prevederilor Ghidului Alimentatiei Sanatoase si a recomandarilor majoritatii nutritionistilor, spune experta de mai sus. Specialistii sustin ca regimul alimentar trebuie individualizat, altfel poate fi daunator anumitor persoane, mai ales ca fiecare organism reactioneaza diferit.

Pentru a tine corect o dieta si a se lua suplimentele nutritive trebuie ca ea sa se faca intr-un mod controlat, numai sub supravegherea si la indicatia unui medic nutritionist. Se recomanda ca acele persoane care fac tratament cu anticoagulante sa consulte un medic inainte de a urma un regim alimentar.

Femeile insarcinate trebuie sa fie atente la cantitate de peste ingerata, in special ton, deoarece contine mercur. Restrictiile alimentare pe care le implica urmarea acestui regim si care sunt cunoscute ca fiind sanatoase si benefice pentru corpul uman prevenind aparitia a numeroase boli, poate fi chiar daunatoare.

Pe de alta parte, cura de slabit a lui Perricone pare a fi extrem de costisitoare. Produsele Perricone sunt comercializate cu amanuntul numai de catre magazine de lux precum Norsdrom, Fifth Avenue and Neiman Marcus si asta ne poate spune cui se adreseaza aceasta dieta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente recomandate in dieta Perricone si influenta lor asupra organismului

Lasă un răspuns